Malin Persson Giolito. Foto: © Viktor FremlingBestselgerklubben
Malin Persson Giolito. Foto: © Viktor Fremling

Malin Persson Giolito er den femte kvinnen som blir tildelt Glassnøkkelen – prisen for Nordens beste krimroman.

Størst av alt  av Malin Persson Giolito er kåret til Nordens beste kriminalroman 2016 og tildelt den prestisjetunge prisen Glassnøkkelen.

Glassnøkkelen er er en årlig pris for det beste kriminallitterære verk i Norden delt ut av det Skandinaviska Kriminalsällskapet. Den ble første gang utdelt i 1992. Prisen går til en forfatter som skriver på svensk, dansk, finsk, islandsk eller norsk språk.

 

Dette er en forferdelig god bok (…) Hver setning er fylt av raseri og et muntlig språk, så knivskarpt, potent og godt uttrykt at få forfattere kommer i nærheten av det samme.

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

 

MAJA NORDBERG – Et uskyldig offer eller en kaldblodig morder


Hele historien i Størst av alt er fortalt av Maja Nordberg. Hun er 18 år og sitter tiltalt for en skoleskyting der hennes kjæreste og bestevennine ble skutt. Spørsmålet er om Maja er et uskyldig offer eller en kaldblodig morder.

Dette er en roman som ryster deg som leser, kanskje først og fremst på grunn av kontrasten mellom dramatikken og fortellermåten. Maja forteller reflektert og humoristisk, men på samme tid ungt og naivt om skoleskytingen og rettssaken mot henne. Det er som om «Skam» møter John Grisham.