Roy Jacobsen

Nominert til en av verdens mest prestisjefylte litterære priser

Roy Jacobsen. (Foto: Agnete Brun, Aller)(Foto: Agnete Brun, Aller)
Roy Jacobsen. (Foto: Agnete Brun, Aller)

Roy Jacobsen er for tredje gang nominert til Dublin Literary Award eller Impac-prisen som er en av verdens mest prestisjefylte litterære priser.

Som første norske forfatter noensinne ble Roy Jacobsen nylig kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen, en av verdens mest prestisjefylte litterære priser. Han var nominert for den kritikerroste romanen De usynlige som ble lansert i 2013.

6. november ble det klart at De usynlige også er på langlisten til Dublin Literary Award/Impac-prisen. Dette er tredje gang Roy Jacobsen er nominert til Impac-prisen. Han har tidligere vært på nominert med romanene Hoggerne og Vidunderbarn.

 

De usynlige, fortellingen om Ingrid Barrøy, som fortsatte med Hvitt hav, har fanget lesere over hele verden. Rigels øyne er tredje bok i serien. Med den har vi fått en enestående trilogi for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

 

Den tredje boken i Roy Jacobsens romaner om Ingrid Barrøy er en vakker, poetisk og tidvis brutal historie. [... ] Hele den lille store romanen er en sitrende skildring av livet etter krigen, livet etter katastrofen, livet etter kjærligheten. [... ] Les den selv, denne usedvanlige vakre vandringen fra hav til skog og innland og tilbake, blant mennesker med ytre og indre arr, i en fredens krig.

Guri Hjeltnes, VG (terningkast 6 til Rigels øyne)

Bøkene om Ingrid Barrøy