Åpen sjø (Innbundet)

Serie: Berger og Blom 3

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Åpen sjø er tredje bok i serien om etterforskerparet Sam Berger og Molly Blom. Allerede fra starten i Åpen sjø er situasjonen så ille som den bare kan være. Sam er mistenkt for et mord han ikke har begått, og Molly ligger i koma på sykehus i Stockholm. Säposjef August Steen gjemmer Sam på en øy i skjærgården, uten at Sam skjønner hvorfor. Han kjenner heller ikke til den interne oppfatningen i Säpo om Sam og Molly: Etterforskerparet har gjennomført den beste politiinnsatsen i Sverige i nyere tid i sitt forrige forrykende oppdrag.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mittvatten
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202604660
Kategori: Krim og spenning
Omtale Åpen sjø
Sam Berger er mistenkt for et drap han ikke har begått, og Molly Blom ligger i koma. Berger flykter ut i skjærgården, der han venter på ordre fra Säpos øverste sjef. Men det er umulig å vite hvem han kan stole på, og hvem som har skjulte agendaer. Samtidig trues Stockholm av terror, og en ettersøkt drapsmann – som har kidnappet en jente – kan klare komme seg unna.

Til toppen

Arne Dahl er oversatt til mer enn 32 språk og har til sammen solgt over 4 millioner bøker!

Andre utgaver

Åpen sjø
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Arne Dahl:

Utdrag

Uutholdelig venting.
I all denne ventingen så han for sitt indre blikk et mørklagt motellrom, hvor det fra den brølende motorveien utenfor så vidt sivet inn lys nok til å orientere seg. Berger kom inn med den triste bæreposen i hånden, full av mat og drikkeyoghurt fra en bensinstasjon, og rakk omtrent å sette seg i lenestolen før han oppdaget at det allerede satt noen der. Hjertet skjøt langt opp i strupen på ham før August Steen sa: – Er dette det du kaller å holde deg under radaren?
Sekundene sneglet seg av sted gjennom trappeoppgangen. Berger lot hånden vandre over brystet. Konturene til den skuddsikre vesten var nesten like velkjente som hans egne ribbein.
Motellrommet holdt seg hardnakket i hans indre. Berger på sengen nå, pustet tungt, blikket omsider festet på Steen i lenestolen.
– Vi tror vi har lokalisert stedet der Carsten sitter med Aisha, sa Steen. – Vær klar i morgen tidlig.

 Berger ristet langsomt på hodet og så seg rundt i det deprimerende motellrommet. – Hva faen gjør jeg her? sa han.
– Du er Sveriges mest ettersøkte mann, sa Steen. – Du ligger lavt, det er det du gjør.
– Og du er en av toppsjefene i Säpo, sa Berger. – Jeg er ikke, og har aldri vært, i Säpo. Hvorfor skulle du hjelpe meg?
– Vi hjelper hverandre, sa Steen.
Bien summet videre i trappeoppgangen, men den klarte ikke å drive vekk den nattlige scenen. Berger stirret gjennom mørket på August Steen, som til slutt følte at han var nødt til å fortsette: – Du er en del av mitt team nå, Sam. Jeg kommer til å trenge deg på ordentlig så snart vi får vite mer om hva som er i gjære. Inntil videre må jeg bare be deg avvente. Et safe house blir nå satt i stand til deg. Men i morgen tidlig trenger jeg deg akutt.
– Hva faen er det da som «er i gjære»? En slags terrorhandling, altså?
– Den verste terrorhandlingen noensinne …
– Ja, ja, avbrøt Berger. – Jeg vet det. Den verste terrorhandlingen noensinne i Sveriges historie. Men jeg vet faen meg ikke noe om det. Jeg orker ikke det jævla hemmelighetskremmeriet til Säpo.
Steen sukket høyt og lente seg tilbake i den møllspiste stolen. Så sa han: – Carsten var min nærmeste mann i flere år, en av pilarene i Säpo. Så viste han seg å være den muldvarpen, den landsforræderen inne i organisasjonen, som jeg hadde lett etter ganske lenge. Han kidnappet Aisha Pachachi av samme grunn som han myrdet din kollega og venn, Sylvia Andersson, Sylen, for å få greie på hvor min viktigste asset – Aishas far, Ali Pachachi, mannen med nettverket – befinner seg. Kort sagt har han kidnappet Aisha for å bringe Ali til taushet.

Til toppen

Bøker i serien