Arven (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Anita Garmannslund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Before I Met You
Oversatt av: Garmannslund, Anita
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202578930
Kategori: Romaner
Omtale Arven

Arlettes hemmelighet

I London på 1920-tallet begynner folk sakte å vende tilbake til hverdagen etter krigens herjinger. Unge Arlette har flyttet for seg selv for første gang.


 

Hun får jobb i varemagasinet Liberty. På kveldene og nettene nyter hun i et bohemsk London-liv med fester, jazzklubber, cocktails, mote, kunst – og kjærlighet.  Men så rammer hjertesorg og tragedie, og hun flykter hjem til Guernsey i den engelske kanal. 70 år senere ankommer unge Betty London etter en lang reise fra hjemstedet Guernsey. Hun er Arlettes barnebarn og har tatt seg av sin gamle bestemor på øya. Nå er Arlette er død, og Betty starte sitt nye liv i byen. Men først må hun spore opp den mystiske Clara Pickle, en ukjent kvinne som står oppført som arving i Arlettes testament. Sporene fører Betty til bydelen Soho i London. Her får Betty vite ting om bestemoren som hun aldri har visst før, og hun får innblikk i både kjærlighet, tap og hjertesorg. Kan Arlettes hemmeligheter hjelp Betty på hennes egen søken etter lykke?

 

Arven er en oppløftende og uforglemmelig fortelling om to kvinner i to ulike tidsepoker. Romanen gir også et fantastisk tidsbilde av London før og nå.

 

 

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Arven
Bokmål Ebok 2018
Arven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Lisa Jewell:

Utdrag

«Jeg tror vår venn Gideon er bekymret for at jeg prøver å stjele deg fra ham,» sa Godfrey med et lett trykk med hånden mot Arlettes korsrygg idet de banet seg vei mot dansegulvet.
«Å,» sa Arlette. «Nei. Det er jeg sikker på at han ikke er. For jeg tilhører ikke ham.»
Godfrey stoppet og så på henne. Ansiktet var et bilde på henrykt glede. «Vel, nei,» sa han. «Selvsagt gjør du ikke det. En vakker kvinne som deg tilhører ikke noen.»
«Nettopp, Mr. Pickle.
«Godfrey.»
«Ja. Godfrey.» Og så smilte hun et smil som hun aldri hadde visst at hun var i stand til å frembringe. Det var både uskyldig og verdensvant på samme tid. Smilet til en kvinne som hadde erfart lite, men som følte mye.
«Jeg har stor respekt for din venn Gideon,» fortsatte han.
«Det har jeg også.»
«Han er en god mann, med en god sjel. Jeg ønsker ham bare alt det beste.»
«Jeg også.
«Og jeg må si at jeg trodde, forrige gang vi møttes, at han hadde lagt beslag på hjertet ditt.»
«Ikke i den betydningen, Godfrey.»
De snudde seg mot hverandre på dansegulvet. Orkesteret spilte en kjærlighetssang. Belysningen var dempet og rødlig, og marmorert med sigarettrøyk. Godfrey smilte til Arlette og sa: «Skal vi danse?» Han tilbød henne hånden, og det sendte et elektrisk støt gjennom kroppen hennes da hun berørte den. Den andre hånden plasserte han på hoften hennes, der den brant et hull gjennom huden. Oppe på scenen sto en middelaldrende kvinne i en trang fløyelskjole og sang sanger om ensomhet og hjertesorg. Arlette smilte til Godfrey, og han smilte tilbake til henne. Så bøyde han ansiktet helt ned til hennes ansikt, og i et vidunderlig øyeblikk trodde Arlette at han skulle kysse henne, akkurat her, på dansegulvet, foran øynene på vennene hennes, foran øynene på Gideon, og hun holdt pusten og tenkte: Ja, la det skje, la det skje nå. Men han kysset henne ikke. I stedet la han munnen mot øret hennes og sa: «Jeg vil gjerne få følge deg hjem, miss De La Mare.»

Til toppen

Bøker i serien