Bakeland (Innbundet)

Norsk natur på sitt søteste

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202489809
Kategori: Mat og drikke
Omtale Bakeland

Norsk natur på sitt søteste!

Bli med på en søt reise til Bakeland - norsk natur på sitt vakreste! Vakre naturbilder knyttet opp mot bakeoppskrifter setter deg i god stemning og inspirerer til herlige hobbyprosjekter og skaperglede. Forestill deg kunstverk kledd i naturens prakt du kan spise -  sjokolademuffins med peanøtter pyntet med snøfnugg, eller hva med en appelsinkake med sjokoladefjell pyntet i strålende sol? Får du lyst til å lage dine egne påskeegg - mandelkjeksegg med sjokoladefyll? Disse søte fristelsene vil garantert få oppmerksomhet og ikke minst tilfredsstille alle som er glad i søtt :)

Du får over 50 fristende oppskrifter på ulike bakverk som gjærbakst, ostekaker, makroner, gulrotkaker, sjokoladekaker, pannekaker, kjeks, konfekt, langpannekaker, nøttekaker, marengs, mousse, is og muffins. 

Hver oppskrift har en tilknytning til natur og årstid, for eksempel sjokoladekake med aprikos, pyntet med puffet ris som ser ut som hvitveis, kanelsnurrkjeks med sjokoladekant inspirert av årringer, pepperkaker formet som kongler, løvtynne lønnebladkjeks og boller med kandiserte roser.   

Du kommer langt med enkle redskaper, og antageligvis har du alt du trenger på kjøkkenet. Noen enkle teknikker og gode tips gjør deg til kakekunstner. Informative trinn for trinn-bilder gir rask oversikt over hva du skal gjøre og viser at det ikke er vanskelig. 

Marit Hovland er utdannet grafisk designer og har interesse for baking, natur og foto. Bakeland er hennes første bok. Følg henne på bloggen med bakeoppskrifter og andre hobbyprosjekter: borrowmyeyes.com, og på instagram: @borrowmyeyes.

"Jeg har prøvd å bruke teknikker og fremgangsmåter som alle skal kunne mestre. Mange av oppskriftene har trinn for trinn-bilder som viser at det som i utgangspunktet ser avansert ut, egentlig er forholdsvis enkelt. Med noen små tips og triks kan hvem som helst bli en bakekunstner! Lykke til!

- Marit

 

 

Til toppen

Utdrag

Bli med til Bakeland!

Så hyggelig at du vil være med meg til Bakeland, et land jeg håper og tror du vil trives i!

Jeg er ingen bakermester eller konditor, men jeg har alltid vært glad i å bake, og kjøkkenet har lenge vært min lekeplass. Det er et sted der jeg kan slappe av, ha det gøy og være kreativ.

Min nysgjerrighet, evne til å kaste meg ut i nye oppgaver og iver etter å lære nye ting har jeg fått god bruk for ved bakebollen. Jeg fikk som barn alltid slippe til på kjøkkenet. Både som en liten hjelpebaker og helt på egen hånd. Om kjøkkenet ble dekket med mel fra gulv til tak, gjorde det ingenting. Kreative sprell ble alltid ønsket velkommen hjemme!

Med så mange flinke bakere og hobbybakere der ute setter jeg utrolig stor pris på å få lov til å dele mine oppskrifter! Min aller første bok er en bakebok som jeg virkelig kan kalle min. Jeg har selv stått for ideen, bildene og oppskriftene. Og som utdannet grafisk designer var jeg ikke i tvil om at jeg ville stå for design og ombrekking av boken selv. Inspirasjon finnes overalt. Jeg er avhengig av å ha en notatbok med meg uansett hvor jeg er. Det kan anbefales, man vet aldri når ideene detter ned i hodet på en!

I boken har jeg latt meg inspirere av alt det vakre som finnes ute i naturen. Jeg pleier å si at jeg har fire favorittårstider:

vinter, vår, sommer og høst. Årstidene er fine på hver sin måte. Vinteren med sine fantastiske snøkrystaller og isformasjoner. Våren hvor alt våkner til liv igjen. Sommeren med sin nydelige kveldssol og enger fulle av blomster. Og høstens vakre farger og friske luft. Ser du ekstra nøye etter når du er ute på tur, vil du legge merke til, og helt sikkert bli begeistret over, detaljer du aldri før har tenkt over. Bli med på en fin og smakfull reise gjennom hele året!

Jeg har prøvd å bruke teknikker og fremgangsmåter som alle skal kunne mestre. Mange av oppskriftene har steg for steg-bilder som viser at det som i utgangspunktet ser avansert ut, egentlig er forholdsvis enkelt. Med noen små tips og triks kan hvem som helst bli en bakekunstner!

Pynten kan forenkles, gjøres mer avansert eller bare droppes helt. Kanskje du har en egen favorittkake du kan pynte opp med noen tips fra denne boken? Og kanskje det dukker opp noen helt nye ideer? Det er i så fall ekstra gøy!

Selv om jeg liker å pynte, har smak alltid første prioritet. Jeg bruker mye frukt, nøtter, bær og krydder i oppskriftene mine. Jeg ønsker at det skal se fristende ut. Det skal jo tross alt spises!

Av den grunn styrer jeg unna store mengder konditorfarge. Du finner heller ingen bruk av sukkerpasta her. Jeg er opptatt av å finne løsninger der man ikke trenger et kjøkken fullt av spesialutstyr. Du kommer derfor langt med ting du allerede har hjemme: Aluminiumsfolie, tannpirkere, vattpinner og papir løser mye!

Jeg håper boken vil inspirere deg til å teste ut nye oppgaver på kjøkkenet. Det viktigste er at du prøver. Selv har jeg lært mye av prøving og feiling.

Gleden og mestringsfølelsen når man har fått til noe som i utgangspunktet var litt utenfor komfortsonen, er undervurdert. Og som med det meste; øvelse gjør mester! Uansett utfall tror jeg du sitter igjen med en bedre følelse etter å ha gitt det et forsøk eller to, istedenfor å pingle ut på forhånd. Og når det gjelder baking, skal det mye til for at resultatet blir uspiselig!

Du vil finne oppskrifter på mange forskjellige typer søtsaker, blant annet kaker, kjeks, gjærbakst, makroner og konfekt. Forhåpentligvis noe for enhver smak. Jeg gleder meg til å se det du baker! Del det gjerne med meg på Instagram, du finner meg under navnet @borrowmyeyes.

Ta gjerne en titt på www.borrowmyeyes.com for flere oppskrifter, naturbilder og hobbyprosjekter.

Og helt til slutt: God baking og ha det gøy!

- Marit

Til toppen