Barnet (Innbundet)

Forfatter:

Carina Westberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Child
Oversatt av: Westberg, Carina
ISBN/EAN: 9788202497163
Kategori: Krim og spenning og Thriller
Omtale Barnet

Løgn eller sannhet?

Et barneskjelett blir funnet av en bygningsarbeider. For tre kvinner er funnet umulig å ignorere. For selv om du begraver fortiden, vil sannheten en dag komme til overflaten.

Fiona Barton slo gjennom med et brak med New York Times-bestselgeren Enken i 2016. Nå er hun tilbake med en tankevekkende krimroman, som først og fremst fortelles av tre kvinner med hvert sitt forhold til sannheten. Den ene har lengtet etter sannheten i mange år. Den andre har mørke mareritt hun ikke vil skal se dagens lys. Den tredje, journalisten Kate, bestemmer seg for å avdekke – nettopp sannheten.

Mørke mareritt

Angela er fortsatt knust etter kidnappingen av babyen hennes, Alice, for mange år siden. Mannen hennes og de to andre barna har for lengst gitt opp å kurere den konstante sorgen hun lever med. Hun er urokkelig, har aldri gitt opp håpet om å finne ut hva som skjedde.

Emma er besatt av angst, dystre tanker, mareritt etter å ha lagt bak seg en oppvekst de fleste av oss ville blitt slått i bakken av. Når hun leser nyheten om skjelettfunnet i området der hun vokste opp, trer fortidens minner frem i et enda grellere og mer hjerteskjærende lys.

Jakter på sannheten

Journalisten Kate, som også spilte hovedrollen i Enken, bestemmer seg bokstavelig talt for å grave enda mer når hun leser om funnet av skjelettet. Assistert av en praktikant i avisen hennes, Daily Post, graver hun stadig dypere for å finne sannheten. Gravingen fører etter hvert til en vev av hvite løgner og svarte hemmeligheter som knyttes til to kvinner som en gang bodde i gaten der knoklene ble funnet. Men hva var det egentlig som skjedde? Sømløst nærmer Kate, Emma og Angela seg hverandre. Mysteriet er ikke først og fremst hvem som gjorde hva, men hvorfor det skjedde.  

Sårene som ikke synes

Jude, Emmas mor, er også bekymret når skjelettet ser dagens lys, men bekymret for hva? Et mor-datter-forhold, som fra før er forkvaklet, blir enda verre. Hun beskylder Emma for å ha ødelagt forholdet til de to mennene i hennes liv, men Emmas versjon er en helt annen. Hun har opplevd det verste som kan skje en kvinne, og har levd i årevis med sår som ikke synes. Og når vi får vite om kvinnenes innerste hemmeligheter, tar fortellingen full fyr. Du kjenner på forakten, fortvilelsen, forferdelsen, fordervelsen. Barnet er en intens psykologisk thriller der de tause lidelsene kvinnene utsettes for, fillerister følelsene dine.

Sjokkerende vendepunkter

Barnet er til syvende og sist en fortelling om hva savn kan gjøre med deg. Jeg ble fullstendig revet med i skjebnene til Emma og Angela. Dette er en karakterdrevet thriller, en emosjonell knockout som river og sliter i hjerterøttene, samtidig som vendepunktene sjokkerer. I tillegg er Kate akkurat den helten jeg aller helst vil henge med, på pub eller på desk, på jobben eller hjemme, med et stødig moralsk kompass. Det er bare å se frem til nye psykologiske thrillere fra Fiona Barton. Etter to bestselgere er hun allerede selvskreven i tetfeltet av internasjonale krimforfattere!  

 

 Av Bernt Roald Nilsen 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Barnet
Bokmål Ebok 2018
Barnet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Barnet
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Fiona Barton: