Brasil av Torkjell Leira (Ebok)
Ebok

Brasil (Ebok)

kjempen våkner

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.13 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203294792
Kategori: Reise og Dokumentar og fakta
Omtale Brasil
Brasil i vårt årtusen er et gigantisk sosialt, økonomisk og politisk eksperiment. Brasil gikk inn i det 21. århundre som en irrelevant koloss i Sør-Amerika. Mest kjent for samba, fotball og karneval. Men nå er det nye tider. Kjempen Brasil har våknet.

I dag har Brasils verdens sjette største økonomi. Fattigdommen er halvert. Avskogingen i Amazonas er rekordlav. For første gang i historien har landet en kvinnelig president - og Brasil skal arrangere både fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.

"Brasil - Kjempen våkner" er en smart, humørfylt, detaljrik og engasjerende dokumentarbok - en variant av den klassiske reiseberetningen med vekt på innsikt, kunnskap og fakta. Torkjell Leira, en av Norges fremste Brasil-kjennere, forteller om det moderne Brasils kultur, økonomi, politikk, miljø og religion. Han tar oss blant annet med til metropolene Rio og São Paulo og til fjerntliggende landsbyer i Amazonas, og han presenterer Brasil gjennom en mosaikk av samtaler, intervjuer refleksjoner og analyser.

"Brasil - Kjempen våkner" er en uunnværlig bok for deg som skal til landet for første gang, eller for deg som ønsker å lære mer om denne latinamerikanske kjempen, vår verdens yngste stormakt. "Han klarer å kombinere en åpenbar kjærlighet til landet med kritisk distanse. Dessuten skriver han godt."
Gunnar Kagge, Aftenposten

"Torkjell Leira skriver med sympati og entusiasme om Sør-Amerikas største og viktigste land. (...) folkekulturen, urinnvånerne og miljøutfordringene er viet bred oppmerksomhet. Som samfunnsgeograf av fag har han samtidig et godt blikk for både den politiske og den økonomiske sfæren."
Sten Inge Jørgensen, VG

"Her kombinerer Leira den klassiske reiseberetningen med breiere historisk og samfunnsmessig analyse. Han lykkes over all forventning i kapitlene der han kombinerer personlige opplevelser med politisk engasjement og ettertanke."
Einar Braathen, Klassekampem

Til toppen

Flere bøker av Torkjell Leira: