Costa Blanca (Heftet)

fotturguide

Serie: Fotturguide 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 328
Forlag: Frifot
Språk: Bokmål
Serie: Fotturguide
ISBN/EAN: 9788292421208
Kategori: Reise
Omtale Costa Blanca
Costa Blanca er en favoritt blant nordmenn. Og ikke uten grunn. Flotte strender lokker solhungrige nordboere i hopetall om sommeren, mens et behagelig klima gjør at mange velger å tilbringe vinteren her. Ikke få har også flyttet sørover for godt.

Strandliv er ikke det eneste denne delen av Spania har å by på. Bare noen få kilometer fra kysten er det slutt på det travle turistlivet. Et landskap med langstrakte fjellrygger og høye topper, øde daler, furuskoger, gamle festninger og bortgjemte, pittoreske landsbyer strekker seg milevis inn fra kysten. Og selv langs kysten finnes fine vandremuligheter i uberørt terreng.

Kun åtte km i luftlinje fra Benidorms skyskrapere ruver den karakteristiske toppen Puig Campana opp over kystsletten med en høyde på 1400 moh. Fotturen opp langs sørflanken kalles den vertikale kilometer. Finn ut hvorfor i boken. Den høyeste toppen i Alicante-området, Aitana på nesten 1600 moh., er heller ikke langt unna.

Vandringer er populært også blant lokalbefolkningen. Mange ruter er godt merket og skiltet, med offisielle rutenummer iht. europeisk standard.

Turutvalget er variert. Her er alt fra lette turer på noen få kilometer som passer også for barnefamilier til tøffe fjellturer som setter selv den meste hardbarkede vandrer på prøve.

Boken dekker mot øst hele kystlinjen mellom Villajoyosa og Denia, og fjellområdene innenfor, avgrenset i vest og mot nord av Busot, Relleu, Sella, Confrides, Famorca, Castell de Castells og Vall d'Ebo.

Kjente endringer til innholdet i boken legges ut på https://www.frifotforlag.no/Bokoppdateringer.html

Til toppen

Flere bøker av Pål H. Gjerden og Emma A. Arthur:

Bøker i serien