Demokratisk fellesskap (Heftet)

politisk inkludering og etnisk mobilisering

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 197
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215010502
Kategori: Sosialantropologi
Omtale Demokratisk fellesskap
I et velfungerende demokrati deltar hele befolkningen i beslutninger som angår fellesskapet. I det flerkulturelle Norge er ikke dette tilfelle. Etniske minoriteter engasjerer seg lite i samfunnets demokratiske prosesser. Folkestyret avspeiler faktisk i mindre og mindre grad folket.
«Demokratisk fellesskap» er en bok om politisk integrasjon. Sentrale spørsmål er: Hvorfor er den politiske deltagelsen så lav? Hva forklarer forskjellene i engasjement mellom ulike grupper? Og er det egentlig uttrykk for politisk integrering når stemmeretten først og fremst blir brukt til å fremme politikere med ens egen etniske bakgrunn? Forfatteren diskuterer ulike forklaringer og tar særlig opp betydningen av rettigheter, individuelle ressurser, kjønn, familie, organisasjonsliv og uformelle nettverk. Dessuten, betydningen av «demokratisk tradisjon» fra hjemlandet og hvorvidt politisk integrering henger sammen med om man har innpass på andre samfunnsområder, som i arbeidslivet.

«Demokratisk fellesskap» er en perspektivrik innføringsbok som retter seg mot studenter innen alle fagområder som tar opp temaområdet «det flerkulturelle Norge».

«En aktuell, spennende og informativ fagbok», sagt av professor Willy Martinussen om «Demokratisk fellesskap».

Til toppen

Flere bøker av Jon Rogstad: