Dødelig finale (Innbundet)

Serie: Joachim Berentzen 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 241
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
Serie: Joachim Berentzen
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788230017630
Kategori: Krim og spenning
Omtale Dødelig finale
Når Hitler i september 1938 inntar podiet foran en million trollbundne tilhengere på Parteitag Grossdeutschland i Nürnberg, har nazismen snaue syv år igjen -offisielt. Blant tilskuerne er to storøyde unge nordmenn på sykkelferie. Duoen blir essensiell for ideologiens utspekulerte dvale etter Berlins fall i '45. Hardt prøvede Joachim Berentzen returnerer i Dødelig finale for å knekke ondskapen. Året er 1998, og nazidvalen er definitivt over. Mens attentatene hagler rundt ham, rulles stadig nye lag av verdenshistoriens største konspirasjon opp i en fartsfylt thriller om lyssky toppolitikk, enda dunklere understrømninger, og kjærlighet mellom menn i en av tidenes minst inkluderende organisasjoner.
Boken lefler med spekulativ og kontrafaktisk etterkrigshistorie, men ender like vel opp i akkurat det samme Tyskland vi ser idag. I september 2017 fikk det nye, høyrepopulistiske partiet Alternativ für Deutschland (AfD) 23 % av stemmene i Weimar. Samme by sørget for valgskred for Hitlers parti NSDAP i juli 1932.
Dødelig finale konkluderer Verneggs Forbindelsene-trilogi på svært skremmende vis, men fungerer utmerket også som enkeltstående roman.

Dødelig finale er spenningslitteratur på høyt nivå, suggererende og overbevisende, preget av forfatterens store kunnskap om både historiske og samtidige forhold." Knut Olav Åmås, dr.philos. og direktør i Fritt Ord.
Nok en velskrevet thriller fra Verneggs hånd. Boken er basert på grundig historisk kunnskap og reiser et alvorlig og aktuelt avsluttende spørsmål." Cato Schiøtz, høyesterettsadvokat
Sjelden har jeg sett så omfattende kunnskaper om dette. Måtte flere ganger undersøke om noen av de historiske elementene var fakta eller fiksjon. Det var fakta hver gang." Øyvind Skarlund, tidligere forlagssjef og lektor
Denne boken kunne jeg faktisk ha tenkt meg å kjøpe om jeg ikke allerede hadde fått den." Per Egil Hegge, redaktør

Til toppen

Andre utgaver

Dødelig finale
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Trond Vernegg:

Bøker i serien