Du er ikke her (Innbundet)

dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 79
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205492639
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Du er ikke her
Å dikte et sted å gå videre fra. Det å bli sveket og forlatt av den du elsker danner en dirrende undertone i Henning H. Bergsvågs diktsamling Du er ikke her. Diktjeget lever videre i etterdønningene etter et voldsomt og destruktivt kjærlighetsforhold. Ordene og tankene blir til gjenferd som vandrer gjennom rommene, livet blir ubevegelig, som en klokke som nekter å flytte på viserne.
Når det strømmer for mye lys inn vinduene, og ubehaget ved å se blir for stort, blir diktningen eneste utvei. Å klamre seg til livet med språket, å skrive for å slippe å åpne øynene, å dikte et sted å gå videre fra. Anmelderne mener: «Du er ikke her filtrer kjærlighetens og savnets forestillinger og tidsaspekter i hverandre på måter som bare gode dikt kan gjøre.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen   «En av bokhøstens sterkeste diktsamlinger (...) en sterk leseropplevelse merkes i pusten, i huden, i muskulaturen eller på annen måte i våre taktile fornemmelser. Nettopp slik opplever jeg Henning H. Bergsvågs nye diktsamling Du er ikke her.»
Henning Howlid Wærp, Aftenposten «Ny vending i forfatterskapet. Bare dét gir en smak av nødvendighet. Hudløst om savn og fravær, djervt møte mellom det private og teknisk stillhet.»
Sindre Andersen, Klassekampen «Bergsvåg klarer å beskrive følelser på en så presis måte at språket blir som en skikkelse i seg sjøl. Jeg vil holde rundt setningene og trøste dem. (...) Jeg gir aldri terningkast, men Du er ikke her er på toppen av pallen, best i klassen og først over målstreken.»
Lisa Dalby, Bokfiol.no Hør Henning H. Bergsvåg på Diktafon i NRK P2:https://radio.nrk.no/serie/diktafon/MKTR01004416/29-10-2016

Til toppen

Andre utgaver

Du er ikke her
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Henning H. Bergsvåg: