Et annet sted av Anton Fredrik Andresen (Ebok)
Ebok

Et annet sted (Ebok)

erindringer fra forrige århundre

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Et annet sted
ISBN/EAN: 9788232805099
Kategori: Biografier og memoarer , Dokumentar og fakta og Biografier og memoarer
Omtale Et annet sted
Anton Fredrik Andresen vokste opp på Smedbraaten, et hjem som var bygget for store sosiale anledninger. Under krigen ble det et naturlig møtepunkt for motstandskampens ledere. Etter krigen bidro kretsen av stamgjester - akademikere, kunstnere og industriledere - til gjenreisning og nyskaping av viktige samfunnsinstitusjoner. Disse tidlige møtene får betydning for Andresens veivalg og samfunnsengasjement i tiårene som følger.

Beretningen om Minerva-kretsen, perspektivene på 68-opprøret, etableringen av tidsskriftet Kontinent Skandinavia, arbeidet som forlegger og engasjementet for Nansenskolen og Norsk PEN er samtidig refleksjoner over hva som er vunnet og hva som er tapt, og hvilke verdier livet handler om å hegne om. Det er fortsatt lærdommer å hente i krigsgenerasjonens gjenreisning fra nullpunktet.

Et annet sted forteller om miljøer som til tross for sin samfunnsmakt og innflytelse har vært lite belyst i norsk historieskrivning. En parallell historie til beretningen om det norske sosialdemokratiets fremvekst - men fortalt fra innsiden av en konservativ elite, der liberale verdier og betydningen av samfunnsansvar sto sentralt.

Til toppen

Andre utgaver

Et annet sted
Bokmål Innbundet 2022