Ett år i verdensrommet av Scott Kelly (Ebok)
Ebok

Ett år i verdensrommet (Ebok)

Og et liv med oppdagelser

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 19.81 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Endurance
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788202590970
Kategori: Biografier og memoarer , Dokumentar og fakta og Biografier og memoarer
Omtale Ett år i verdensrommet

Den personlige historien til astronauten som brøt alle rekorder da han tilbrakte ett sammenhengende år på Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Scott Kelly har foretatt fire reiser til verdensrommet i løpet av sin lange karriere som astronaut, og har opplevd ting som er få andre forunt. Nå tar han oss med ut i det ytre rom og beskriver hvordan det oppleves å tilbringe ett år under forhold som ikke er ment for menneskeliv; den nedbrytende effekten på kroppen; fraværet av alt og alle han er glad i på jorden; den potensielt katastrofale effekten av å kollidere med romsøppel; og den enda mer uhyggelige tanken på å ikke være i stand til å hjelpe dersom en tragedie skulle ramme noen der hjemme ­– en opprivende situasjon som Kelly havnet i på en tidligere romferd, da kona til hans tvillingbror, kongresskvinnen Gabby Giffords, ble skutt mens han fremdeles hadde to måneder igjen av sitt oppdrag.

Medfølelse, humor og besluttsomhet gjennomsyrer Kellys fortelling når han ser tilbake på den turbulente oppveksten i New Jersey og den ungdommelige gnisten som ledet til hans utrolige karriere, ikke minst når han ser framover mot utforskningen Mars, det neste store skrittet i romutforskningen.

Ett år i verdensrommet er viser den menneskelige fantasiens og viljestyrkens triumf, og gir et unikt innblikk i det endeløse underverket som verdensrommet er.

Til toppen

Andre utgaver

Ett år i verdensrommet
Bokmål Innbundet 2018
Ett år i verdensrommet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018