Evig din (Heftet)

En tviler forsoner seg med ekteskapet

Serie: Pause 

Forfatter:

Hanne Marie Kjus (Illustratør) Gry Wastvedt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 304
Illustratør: Kjus, Hanne Marie
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Comitted
Oversatt av: Wastvedt, Gry
Serie:
ISBN/EAN: 9788202347253
Kategori: Sex og samliv
Omtale Evig din

Mot slutten av sin selvbiografiske bestselger SPIS, ELSK, LEV forelsket Elizabeth Gilbert seg i Felipe – en brasilskfødt mann med australsk statsborgerskap.

Tilbake i Amerika lovet paret hverandre evig troskap, men også at de ikke under noen omstendigheter skulle inngå offisielt ekteskap. Begge hadde tidligere opplevd redselsfulle skilsmisser. Så blandet skjebnen seg inn i form av den amerikanske stat som – etter uventet å ha stoppet Felipe i en grensekontroll – ga paret et valg: Enten måtte de gifte seg, eller så ville Felipe aldri få lov til å komme inn i landet igjen.

Etter praktisk talt å ha blitt dømt til å gifte seg, takler Gilbert frykten mot ekteskapet ved å grave seg fullstendig ned i temaet. Gjennom historisk research, intervjuer og personlig refleksjon forsøker hun å finne ut hva denne urgamle institusjonen egentlig er.

Resultatet er Evig din – en vittig og intelligent betraktning over ekteskapet som avslører myter, nøster opp frykten og kommer frem til at selv den mest romantiske sjel noen ganger må ofre sine amorøse fantasier for voksenlivets mer nedtonede ansvarlighet. Det er også en klarøyd hyllest til kjærligheten med alle forviklinger og konsekvenser som ekte kjærlighet i den virkelige verden faktisk byr på.

Til toppen

Andre utgaver

Evig din
Bokmål Innbundet 2010

Flere bøker av Elizabeth Gilbert:

Bøker i serien