Strenge menn (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stern Men
Oversatt av: Hanssen, Kurt
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202434441
Kategori: Romaner
Omtale Strenge menn

På to avsidesliggende øyer utenfor kysten av Maine har de lokale hummerfiskerne kjempet innbitt i mange generasjoner om fiskerettighetene til farvannet mellom øynene. Som datter til en av de grådigste hummerfiskerne i Maine er Ruth Thomas født inn i feiden. I en alder av atten år, sylskarp i toppen og uforbederlig uromantisk, vender Ruth hjem fra kostskolen fast bestemt på å kaste utdannelsen over bord og slutte seg til aktermennene.

Mens feiden eskalerer, hjelper hun til på hummerbåtene, oppdaterer blasfemiregisteret og oppdager at hun er i ferd med å forelske seg i en vakker, ung hummerfisker. Stern Men er en morsom, sprudlende roman om usannsynlige vennskap og familiebånd. I den uforglemmelige heltinnen fanger forfatteren en amerikansk sjel full av krutt, en ung kvinne som er bestemt for store ting - mot egen vilje.

Til toppen

Andre utgaver

Strenge menn
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Elizabeth Gilbert:

Anmeldelser Strenge menn

«Selv om Gilbert ikke er den første forfatteren som antyder at strenge menn har mye å lære av smarte kvinner, lykkes hun her i å legge frem ideen med hardfør kraft.»
- New York Times

«Underholdning av høyeste rang …en dickensk beretning.»
- USA Today
 
«Gilbert har brukt sine erfaringer som journalist, møtene med mennesker av alle slags bakgrunn og tilhørighet, og gjennomsyret dem med lys og lang levetid i kraft av hennes egen fantasi.»
- Chicago Tribune
 
«Gilberts karakterer fyker over himmelen, og hun fanger dem som en dyktig fotograf akkurat idet de smeller, like før de krasjer, drukner, eller falmer og svinner hen.»
- Cleveland Plain Dealer
 
«En blanding av Annie Proulx og John Irving … minneverdig og underholdende.»
- Times

Til toppen

Bøker i serien