Festbord (Innbundet)

Blomster og servietter til små og store anledninger

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202511760
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Festbord

Lag dine personlige festbord!

I løpet av et år er det mange små og store anledninger som skal feires - og feiring er viktig - enten det er en liten sammenkomst eller en stor fest! Blomster og fest og vakre bord, skaper glede, og skal du feire en konfirmasjon, bursdag, jubileum, famiiefest, merkedag, dåp eller andre av livets festdager - finner du inspirasjon og nyttige tips i boka Festbord.

Hvilke feiringer ser du frem til? Kanskje du har en konfirmant i vår eller et nytt familiemedlem? Hvem skal feires og hvordan gjør du det?

Helene Lundberg er en mester i å pynte til fest, og hun gir deg alle tips, råd og oppskrifter til hvordan du skal gripe an forberedelsene, få dekket bordet som passer til både plassen, anledningen, sesongen og lommeboken. Det er mye å spare i å ordne pynt, bordkort og blomstene selv. Du finner trinn-for-trinn tegninger og flotte foto av hvordan du lager de ulike serviettbrettingene, binder buketter og setter opp blomsteroppsatser.

IDEER TIL:

 • Familiefester
 • Dåp
 • Konfirmasjon
 • Søndagsmiddag
 • Romantisk middag for to
 • Vennefester
 • Jubileumsfest
 • Sommerfest
 • Venninnetreff
 • Viltaften
 • Fårikål lag
 • Årets høytider
 • Påskebrunsj
 • 17. mai
 • Halloween
 • Julemiddag
 • Nyttårsfest og mye mer!

 

Lær deg triksene - serviettbretting og borddekking
Å brette servietter er både kreativt og morsomt, og resultatet blir elegant og dekorativt. I boka finner du trinnvise forklaringer.

Si det med blomster!
Du finner varierte forslag til oppsatser, buketter og dekorasjoner med vakre blomster du har tilgjengelig hele året, men også mange dekorasjoner til de andre årstidene og høytidene. Boka gir deg oppskrifter på alt fra enkle og raske blomsteroppsatser til avanserte borddekninger. Helene tar for seg ulike vasetyper, og ser spesielt på vaser som veldig mange hjem har, både de klassiske og moderne, ser på formen og størrelsen, og gir råd om hva slags buketter og blomstertyper som er finest i de forskjellige vasene.

"I boken har jeg dekket bord, brettet servietter og laget blomsterarrangementer for årets små og store fester, fra det rustikke og hverdagslige fårikållaget med venner, via sommerfesten og nyttårsmiddagen til dåps- og konfirmasjonsfester for familiens unge håpefulle. Legger du litt tid og omtanke i borddekkingen når du inviterer venner eller familie til en sammenkomst, gleder du ikke bare deg selv, for gjestene vil garantert legge merke til og sette pris på at du har gjort deg flid med forberedelsene - og hold det på et nivå som passer deg :)Miks og match mine ideer i boken og lag ditt helt personlige festbord. God fornøyelse!"

Glad blomsterhilsen fra Helene

 

Til toppen

Anmeldelser Festbord

Fantastisk mange gode ideer, ideer som jeg for lengst har prøvd i forbindelse med juleselskapene. Særs gode arbeidsbeskrivelser med bilder. Måtte bare kjøpe denne!
Alvhild, Fetsund

Til toppen

Utdrag

Lag festen og bordet slik du liker det, for da blir det best. Alltid!

Tidene endrer seg, og trender kommer og går og setter sitt skiftende preg på blant annet mote og innredning. Men det er noe som aldri går av moten, nemlig friske blomster! Selvsagt er det visse trender også innenfor blomstenes verden, og noen blomster oppfattes i perioder som "gammeldagse", mens andre er skikkelig i vinden og kan stadig ses i de mest trendy interiørreportasjene. Blomster rører noe i oss, og synet og duften av enkelte blomster kan vekke gamle minner og gi oss gode assosiasjoner. Mange har sin favorittblomst, helt uavhengig av hva som er in i tiden, og de aller fleste blomster kan nå skaffes nesten hele året.

Unn deg noen friske blomster, det er godt for sjelen. Ikke bare til fest, men like gjerne på en helt vanlig hverdag. Og du trenger slett ikke tømme lommeboken din, for du kommer langt med litt fantasi og noen få stilker. Kjøpte blomster kan nemlig med stort hell kombineres med markblomster, kvister og andre materialer som du henter gratis ute i naturen. Det er verdt å huske på!

Legger du litt tid og omtanke i borddekkingen når du inviterer venner eller familie til en sammenkomst, gleder du ikke bare deg selv, for gjestene vil garantert legge merke til og sette pris på at du har gjort deg flid med forberedelsene. Men hold det på et nivå som passer deg:) Liker du å slå på stortromma og briljere litt når du dekker festbordet, så gjør du det! Men foretrekker du det enkle og neddempede, så ikke vær redd for å gjøre det enkelt og la bordet avspeile deg og din personlighet. Ikke føl deg presset til å gjøre noe som kjennes feil for deg. Lag festen og bordet slik du liker det, for da blir det best. Alltid!

Det viktigste er tross alt at du tar initiativet til å samle nære og kjære til en hyggelig stund rundt bordet, men selvsagt finnes det mer formelle anledninger der det kan være godt å få noen tips og gode råd, og det er veldig mye hyggeligere å være gjest ved et personlig dekket bord, enn om du hadde kjøpt ferdige løsninger der alt er strømlinjeformet og matchende.

Her i boken har jeg dekket bord, brettet servietter og laget blomsterarrangementer for årets små og store fester, fra det rustikke og hverdagslige fårikållaget med gamle venner, via sommerfesten og nyttårsmiddagen til dåps- og konfirmasjonsfester for familiens unge håpefulle. Jeg håper du finner noe som inspirerer deg når du selv skal gå i gang og dekke bordet, og at du ikke tar det som en fasit, men mer som et kreativt utgangspunkt. Miks og match mine ideer i boken og lag ditt helt personlige festbord. God fornøyelse!

Glad blomsterhilsen fra

- Helene

Til toppen