Festdrakter du syr selv (Innbundet)

Drakter og skjorter til voksen og barn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202777678
Kategori: Håndarbeid
Omtale Festdrakter du syr selv

Sy din egen festdrakt

Skulle du gjerne hatt en flott festdrakt å ta frem til de store dagene? Det staselige antrekket som roper høytid og fest! Det er enklere enn du tror å sy selv! Basert på bare to grunnmodeller viser Lisbeth Bjørndal deg åtte fullt utstyrte damedrakter med to typer skjorter og det rette tilbehøret. Selvsagt er det drakter til både gutt og jente også.

Inspirasjon og tradisjon
Åtte damedrakter og idérike barneplagg inspirert av fire temaer: rocka, barokk, budsjett og tradisjon. Fantastiske skjorter, vesker, belter og hodepynt – her er alt du trenger til festdrakten!

Grunnmodellene er enkle, selv om de ser avanserte ut. Og boka er full av inspirerende og forklarende bilder med Lisbeths gode og grundige arbeidsbeskrivelser. Både foran og bak i boka finner du store mønsterark i 100 %.

Hvordan forvandle klokkestrenger og broderte sofaputer, blondeduker, gardiner og sengetepper fra skuffer og skap eller loppis og Finn, eller også nye, kule stoffer, til drakter, skjorter og tilbehør til voksen og barn, som sier Fest! Du får grundig innføring om stoffer og søm, kroppsmål og beregning, klipping, prøving og ferdiggjøring, og mange tips til hvordan du kan pynte og gjøre det enda mer personlig.

DAME
2 festdraktmodeller Aurora og Augusta 36 - 48
1 skjortemodell Amanda S, M, L og XL

BARN
2 festdraktmodeller Astrid 6 mnd - 12 år og Anniken 6 - 12 år
1 vest Ella 10 - 12 år
1 vest Tormod og Håvard 2 - 12 år 
1 knebukse Hans 2 - 10 år
1 langbukse Lars 2 - 10 år
1 skjorte Truls og Trine 2 - 12 år

Fire flotte frøkner
I boka finner du drakter i fire temaer, alle med barnemodeller: Barokk – for den som elsker det overdådige. Tradisjon – for den som velger det kjente. Budsjett – for den som legger sjela si i å gjøre drakten rimelig. Rocka – for den som går for festdrakt med full trøkk.

Delene til hver grunnmodell er gjengitt i boka sammen med grundige arbeidsbeskrivelser. Mønsterarket i lomme bak i boka viser størrelser fra 36 til 48. Lisbeth deler av sin rike erfaring med stoff og søm; hun gir deg råd og tips underveis i prosessen og forteller ved hjelp av tekst og bilder hva du bør passe på når det gjelder alt fra kroppsmål og beregning av stoff til klipping, tråkling, prøving og ferdiggjøring. 

 

Erfaren forfatter som vet hva vi lurer på
Lisbeth Bjørndal har arbeidet med kunsthåndverk siden 1977 og har lang erfaring med design, mønsterutforming og modellsøm. Hun har undervist i grunnskolen, på videregående skole og innen voksenopplæringen. Bak seg har hun en rekke bokutgivelser innenfor sitt fagområde. I dag driver hun nettbutikken www.barnigjen.no, der hun blant annet selger mønstre. På instagram finner du henne under @lisbethbjorndal.

Hun er cand.mag i humaniora, med 1 år kjole- og draktsøm, 4,5 år ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, linje for klær og kostyme og 1 år med pedagogikk og didaktikk for kunstnere og kunsthåndverkere ved Høyskolen i Oslo I tillegg har hun en årsenhet i nordisk språk og litteratur ved Universitetet i Oslo.

 

Til toppen

Flere bøker av Lisbeth Bjørndal: