Forandre seg av Édouard Louis (Ebok)
Ebok

Forandre seg (Ebok)

metode

Forfatter:

Egil Halmøy (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 4.05 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Changer
Oversatt av: Halmøy, Egil
ISBN/EAN: 9788203369605
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Forandre seg
Édouard Louis nye roman starter der debuten «Farvel til Eddy Bellegueule» slutter, og befinner seg i likhet med forfatterens tidligere bøker i skjæringspunktet mellom skjønnlitteratur og sosiologi.

«Forandre seg: Metode» handler om Louis ekstreme klassereise, fra mobbet guttunge og underpriviligert tenåring til verdenskjent intellektuell og internasjonal stjerneforfatter, alt før fylte tredve.

Som den første i sin slekt tar Édouard høyere utdanning, og gjør siden et nærmest utenkelig sprang, når han kommer inn på eliteskolen École Normale Supérieure i Paris. På veien dit finner, og senere forkaster han mennesker som hjelper ham opp og fram. Som venninnen Elena og familien hennes. Deres verden av opera, middagsselskaper og litteratursamtaler blir en trygg havn for tenåringen fra Hallencourt, men oppleves for liten og provinsiell når han må komme seg videre.

Nådeløst selvgranskende skriver Édouard Louis om å forandre og gjenskape seg selv, som en hevn mot alt man kommer fra, og for å overleve, om hvor langt man kan nå, og hvor mye det kan koste.

«Brutal, glimrende og vond å lese (...) Édouard Louis har skrevet sin beste bok så langt.» Erlend Loe, Aftenposten

«Oppsiktsvekkende god. ... et forfatterskap som er et av de mest betydningsfulle i Europa akkurat nå».» Anne Cathrine Straume, NRK

«Nakent ærlig, og betinget selvgranskende, om veien fra mobbeoffer som barn til internasjonalt anerkjent forfatter.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen (Terningkast 5)

«En så dønn ærlig og selvutleverende beretning kan tidvis være vond å lese, men man må fylles av beundring over motet til å framstå så avkledd.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«Forandre seg. Metode er en kraftprestasjon. En enestående, glitrende og brutal historie om omkostningene ved en fransk klassereise.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Alle elsker Eddy. Édouard Louis beviser igjen at han er arbeiderklasseforfatteren det litterære Norge hungrer etter. (...) Med tvilen og selvransakelsen som metode, ført i en sober prosa, kan den franske forfatteren gjerne skrive enda flere bøker om samme tematikk.» Regine Stokstad, Dagens Næringsliv

«Edouard Louis bok Forandre seg. Metode er en kraftprestasjon. En enestående, glitrende og brutal historie om omkostningene ved en fransk klassereise.» Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Forandre seg
Bokmål Innbundet 2022
Forandre seg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022