Gjentakelsen (Innbundet)

Forfatter:

Gjentakelsen er en rå og heftig framstilling av ungt liv. En voksen kvinne ser tilbake på seg selv som 16 år gammel jente, hun gransker en sentral hendelse fra oppveksten.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gjentakelsen
ISBN/EAN: 9788202801328
Kategori: Romaner
Omtale Gjentakelsen

Mesterlig fra Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorths nye roman har fått fantastiske kritikker! Gjentakelsen er en rå, heftig og vakker skildring av en 16 år gammel jentes liv, i en tilsynelatende vanlig familie i Oslo, 1975. Men i huset finnes en mørk hemmelighet ...

Gjentakelsen handler om å kysse for første gang, å skulle gjøre det for første gang, å drikke og kjenne rus i kroppen, på fest hos noen gutter i et rekkehus i Oslo. Hele tida vokter mor over jenta som en hauk. Far holder seg i bakgrunnen. Fars avstand er påtakelig, mors kontroll er uhørt. Det fins en hemmelighet i familiens hus.

«Sjokkerende god! 
Ah. Som hun skriver, Vigdis Hjorth.»
Guri Hjeltnes, VG, Terningkast 6

«Blåser leseren av banen ... det vil overraske meg om ikke denne romanen vil stå igjen som et av høydepunktene fra bokåret 2023.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Dagbladet, Terningkast 6
Terningkast 5 Adresseavisen

Til toppen

Vigdis Hjorth har alltid vært god til å skildre håp, fortvilelse og ensomhet hos tenåringsjenter, og hvor klønete man er både i følelser og praksis. Det er hun også her. … Hjorth fører, som vanlig, et distinkt, treffsikkert språk. Det er en allmenn historie hun forteller.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Andre utgaver

Gjentakelsen
Bokmål Ebok 2023
Gjentakelsen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Gjentakelsen
Bokmål Heftet 2024