Gotisk menora (Heftet)

Del 2

Serie: Gotisk menora 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 426
Forlag: Prego Mobile
Språk: Bokmål
Serie: Gotisk menora
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788284300092
Kategori: Krim og spenning
Omtale Gotisk menora
Hvor tok goterkongen Alariks Roma-skatt veien?
Å ha lest Del 1 som utkom våren 2021 er en stor fordel, men i korthet kan vi røpe at dette har skjedd:
Året er 2010 og gjennom noen desemberdagers møte i en kjeller i svenske Karlstad blir romanens hovedperson og fortellerstemme innviet i løsningen på et av verdens store skattemysterium: Hvor tok goterkongen Alariks Roma-skatt veien?

Fortellerstemmen (jeg) er nordmann og historisk journalist med base i New York, hans studievenn Staffan er mastergradsstudent som under siste vårs research i italienske Ravenna er kommet over litt mer enn hva han hadde planlagt mht Theoderik den stores myteomspunne Østgoterriket. Fortellerstemmen er lutter øre.

Staffan har gjennom sitt møte med den gamle museumsbestyrer Nonno fått kopier av eldgamle, bortgjemte skrifter som røper hvor den jødiske tempel-menoraen i sin tid havnet og ikke minst dens videre vei. Vi er innom goterdronningen Amalasunthas så vel skjebne som kjærlighetshistorie og skattereise og Nonnos ungdommelige skattejakt. Oldingen Nonno skal ha deltatt i de nazi-styrte utgravningene i Cosenza tilbake i 1937 og har litt av hvert på hjertet. Staffans videreformidling har imidlertid blitt skjebnesvanger, der han under sitt foredrag på universitetet i Lund i desember 2010 faller forgiftet om. Del 1 avsluttes riktig nok med et tilbakeblikk på den bysantinske keiserinne Theodoras skattehunger mens Staffan selv er på vei fra Ravenna i retning Roma våren 2010.

Til toppen

Flere bøker av G. Felling:

Bøker i serien