Hevnen (Innbundet)

Serie: Tony Hill & Carol Jordan 7

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Jacko Vance, seriemorderen som formet profiler Tony Hills liv, er tilbake. Mer utspekulert og grusom enn noensinne. Hevnens time er kommet …

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Retribution
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Tony Hill & Carol Jordan
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202388485
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Hevnen

Farlig spill

Det skal vanskelig gjøres å tenke seg en verre psykopat enn Jacko Vance: En tidligere atlet i Olympisk klasse, og kjent karismatisk TV-programleder. På fritiden moret han seg med å lemleste og drepte uskyldige ungpiker, inntil Tony Hill og Carol Jordan avslørte ham.

Seriemorderen Jacko Vance, som noen vil huske fra Val McDermids prisbelønte Arr på sjelen, rømmer fra høysikringsfengselet der han har oppholdt seg siden Tony Hill og Carol Jordan fikk ham dømt for mange år siden. Men det har de ikke gjort ustraffet. Jacko har brukt mesteparten av årene bak murene til å planlegge en grusom hevn mot menneskene som førte til hans fall ...

Prestisjesak
Tony Hill og Carol Jordan er Val McDermids radarpar som gjennom seks tidligere romaner har utviklet et av de mest kompliserte forholdene nyere kriminallitteratur har å by på. De er slett ikke uoppmerksomme på trusselen de står overfor. I det øyeblikket rømningsalarmen går, blir de varslet. Men samtidig som fortidens skygger er i ferd med å innhente dem, er Carol Jordan også fast bestemt på å sette punktum for en annen sak. Hun er ansvarlig for etterforskningen av en sak der flere unge prostituerte blir funnet drept med en spesiell tatovering på ankelen. Det er en personlig prestisjesak for Carol å sette morderen bak lås og slå.

Famler i blinde
Både den rømte fangen og den nye seriemorderen ser ut til å kunne boltre seg fritt mens politiet famler i blinde. Og så hender det noe som gjør at Carol og Tony innser at Vance er ondere og mer farlig enn de har kunnet forestille seg ...
Krimdronningen Val McDermid er kompromissløs i sitt forfatterskap. Hun liker både å overraske og sjokkere. Men hun blir aldri spekulativ. Dessuten er hun en meget kunnskapsrik forfatter som skriver intelligent og med en psykologisk intensitet få behersker. Med Hevnen har hun begått nok en uhyggelig krim, som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg ...

Til toppen

Andre utgaver

Hevnen
Bokmål Ebok 2012
Hevnen
Bokmål Heftet 2013
Det tapte testamentet
Bokmål Ebok 2014
Hevnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Hevnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Val McDermid:

Anmeldelser Hevnen

«Val McDermids tjuefemte roman er oppsiktsvekkende god, men bør ledsages av en helseadvarsel. Den er virkelig skremmende.»
The Times

«Brilliant ... oppsiktsvekkende ... uforglemmelig». 
Guardian

«… spenningsfylt fra begynnelse til slutt.» 
Irish Independent 

«Å skrive en gnistrende god bok er vanskelig. Å skrive 25 er et mirakel. Det er det Val McDermid har fått til i løpet av sin karriere, og det er derfor hun er en høyt elsket legende i den litterære verden … tempoet er feilfritt og de ulike handlingstrådene flettes sammen på ekspertmaner … en strålende kriminalroman.» 
Sunday Express

«Vanskelig å legge fra seg.»
Shelf-Awareness

«... bygger seg opp som en tsunami. Liker du å bli skremt, er McDermid perfekt for deg.»
Booklist

«Det er kanskje passende at McDermid i sin tjuefemte roman har valgt å vende tilbake til sin mest uhyggelig morderiske skapning, Jacko Vance.» 
Daily Mirror 

«Skrivestilen er stram, og plottene har et drivende tempo.» 
Scotsman 

«Det er et bevis på McDermids ferdigheter som forteller at hun bevisst skaper en trio av sentrale karakterer som grunnleggende sett er ute av stand til å føle empati i konvensjonell forstand, men at hun likevel klarer å opprettholde leserens sympati helt fram til den kaldt brutale avslutningen.»
Irish Times 

«McDermid lar det stå til, og leverer en fortelling som fyker av sted.» 
Herald

Til toppen

Om forfatter Val McDermid

Val McDermid (f.1955) vokste opp i Kirkcaldy på Skottlands østkyst. Hun studerte engelsk i Oxford. I seksten år arbeidet hun som journalist. Nå er hun forfatter på heltid og bor i Cheshire. Hennes første bok på norsk var Retterstedet (2000). I tillegg til å storme bestselgerlistene har bøkene hennes vunnet en rekke priser. Den fornemste av dem er 1995 Gold Dagger for årets beste kriminalroman. Den fikk hun for Sirenenes sang.

Til toppen

Bøker i serien