Votter (Innbundet)

Strikkemønstre fra hele Norge

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202502416
Kategori: Håndarbeid
Omtale Votter

Mer enn 40 oppskrifter for hele familien

Bøker med strikket tilbehør er alltid populært – votter er perfekte gaver, raske å strikke og anvendelige i nesten halvparten av årets måneder.

Når vi tenker på strikkede votter, tenker vi fort på den svarte og hvite Selbuvotten. Den er kjent langt utenfor Norges grenser, og den lille bygda i Sør-Trøndelag har en fantastisk vottetradisjon som er høyst levende. Men ikke alt som er strikket i svart og hvitt er selbustrikk. Nina Granlund Sæther har reist land og strand rundt for å finne tradisjonelle norske votter og historien bak dem.
 

Votter – Tradisjonell strikk fra Norge finner du en real skattekiste med norske strikkemønstre. Her er det votter fra alle landets nitten fylker, så uansett om du vil strikke deg landet rundt for å bli kjent med teknikker og tradisjoner, eller vil strikke en spesiell gave til noen, så er denne boken et veldig godt utgangspunkt.

Boken har mer enn 40 oppskrifter på votter til både dame, herre og barn, med store og tydelige diagrammer og vakre bilder.

 

Nina Granlund Sæther har lang fartstid som strikkedesigner og har massevis av kunnskap om norske håndarbeidstradisjoner, blant annet fra tiden som redaktør for Norsk Husflid. I arbeidet med denne boken har hun reist rundt til museer rundt om i Norges land og samlet på gamle vottemønstre.

I boken finner du oppskrifter på de gamle vottene, tilpasset dagens garn og utstyr, i tillegg til spennende historier om vottenes opprinnelse og bruk. Forfatteren har også latt seg inspirere til å designe flere egne vakre votter, med utgangspunkt i norsk historie og strikketradisjon.

Til toppen