Hvetekornet (Innbundet)

en roman fra Kenya

Forfatter:

Reidulf Molvær (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 338
Forlag: Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: A grain of wheat
Oversatt av: Molvær, Reidulf
ISBN/EAN: 9788274885752
Kategori: Romaner
Omtale Hvetekornet
Kenya var britisk koloni til 1963. Handlingen i denne romanen foregår i overgangsperioden på slutten av kolonitiden og feiringen av uavhengig.heten. Vi blir vitne til folks ulike holdninger til både koloniherrene og frihets.kjemperne. Det er ikke en fortelling som forherliger verken den ene eller den andre grupperingen. Noen som ble svikere, viser seg å ha motiver som ikke er så foraktelige som mange tror, og de som regnes som helter har heller ikke rent mel i posen.
Selv om politikk er et hovedtema, blir det likevel personskildringene som er viktigst. Familie- og kjærlighetsforhold blir påvirket av de sosiale omstendig.hetene, og folks følelser og integritet blir stilt på prøve. Svik og hederlighet står mot hverandre, men det er ikke alltid at svik gjenspeiler hjerteløshet, og den til.synelatende hjerteløsheten er heller ikke alltid uttrykk for kulde og selviskhet.

Etter hjerteskjærnede offentlige og personlige renselsesprosesser, er håpet at kjærligheten og hederligheten til slutt vil seire.

Ngugi wa Thiong'o regnes som Kenyas mest berømte forfatter. På syttitallet satt han mer enn ett år i fengsel for sine skrifter. Senere reiste han i eksil til utlandet.

Til toppen

Andre utgaver

A grain of wheat
Engelsk Heftet 2017
Hvetekornet
Bokmål Ebok 2015