Isbjørngåten (Innbundet)

Serie: K2 og Patricia 8

Forfatter:

Året er 1973, det er fredag 18. mai, og en 16-åring forsvinner fra Heggeli i Oslo. Saken må behandles svært diskret, og sjefen ber førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen om å sette i gang etterforskning.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202595555
Kategori: Krim og spenning
Omtale Isbjørngåten

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir til egen overraskelse straks satt på saken. Den får en ny dimensjon når K2 får vite at det har vært holdt strengt hemmelig hvem guttens far er – den mektige forretningsmannen Bjørn Christopher Fabricius, en folkesky gammel kjempe som er kjent under tilnavnet Isbjørnen. Samtidig støter K2 på et uløst og 40 år gammelt mysterium, siden Fabricius’ eldste sønn i 1933 ble kidnappet fra sitt barneværelse og aldri er kommet til rette. 

Det står snart klart at motivet for kidnappingen må søkes et eller annet sted i hans fars lange og konfliktfylte livsløp. Den store gåten blir hvor i livet til Isbjørnen man skal finne den fienden som nå, mange år senere, har iverksatt en hevnaksjon mot hans barn.

Mellom K2 og hans rådgiver Patricia Borchmann har det vært kjølig de siste månedene. Men etter hvert blir K2 nødt til å oppsøke den lynskarpe og spydige unge kvinnen igjen. Uten henne står han bom fast i en uvanlig komplisert etterforskning. Og for hver time Jørgen Magnus er borte, svinner håpet om å finne ham i live.

Hans Olav Lahlum er med Isbjørngåten tilbake med sin åttende roman i den historiske krimromanserien om K2 og Patricia. Denne gangen med et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også blir en tankevekkende familiehistorie.

Til toppen

Arrangementer

VELKOMMEN TIL

Krimfest!

27.11 KL 19:00 til KL 21:00
Cappelen Damm

Andre utgaver

Isbjørngåten
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Om forfatter Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Lahlum er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Han debuterte i 2007 med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi, og har siden skrevet en rekke politiske biografier.  I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble den første i en rekke populære bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Krimbøkene hans er solgt til flere land. 


Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Til toppen

Bøker i serien