Kjærlighetens galskap (Innbundet)

Forfatter:

Børge Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Silver Linings Playbook
Oversatt av: Lund, Børge
ISBN/EAN: 9788202428396
Kategori: Romaner
Omtale Kjærlighetens galskap

Pat Peoples har en teori: Livet hans er en film produsert av Gud. Målet er å bli i god fysisk form og utvikle seg fra å være en «analfabetisk bajas» til å bli en intellektuell - alt for å få kona Nikki tilbake. Pat har vært på psykiatrisk institusjon i flere år, men han husker nesten ikke noe fra disse årene. Han har begått en straffbar handling som han også har fortrengt.

Nå er han ute fra det han bare omtaler som «det fæle stedet», og har flyttet hjem til foreldrene. Han trener, følger med på fotball og spyler en del av pillene sine ned i do. Ingen har våget å fortelle ham at Nikki har tatt ut skilsmisse og er etablert på nytt med mann og barn.

Det er Tiffany som til slutt serverer den bitre sannheten. Hun er også ganske skakkjørt etter først å ha mistet ektemannen sin i en bilulykke, og siden blitt sagt opp fra jobben fordi hun har ligget med alle de mannlige kollegaene. Pat og Tiffany finner etter hvert sammen og hjelper hverandre videre i livet.

Filmen basert på romanen ble nominert til hele åtte Oscar-priser.


Anmeldelser:

«Sjelfull, hysterisk morsom og troverdig.»
- Justin Cronin, forfatter
 
«Quick fyller sidene med så mye absurd humor og ekte følelser at det er umulig ikke å heie på den utradisjonelle helten hans.»
- People Magazine
 
«Overbevisende og fascinerende.»
- The Philadelphia Inquirer
 
«En sjarmerende debutroman (…). Det er vanskelig ikke å bli grepet av skjebnen til en mann som, til tross for mye motgang, fortsatt beholder både håpet og troen.»
- The Wall Street Journal

«En øm, gripende og morsom debut.»
- Publishers Weekly

«Matthew Qiuck har skrevet en hjerteknuser av en roman.»
- Kirkus

Til toppen

Andre utgaver

Kjærlighetens galskap
Bokmål Ebok 2014
Kjærlighetens galskap
Bokmål Heftet 2014
Kjærlighetens galskap
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Om forfatter Matthew Quick

Matthew Quick har skrevet flere romaner som er blitt bestselgere i USA, og bøkene hans er oversatt til mer enn 20 språk og har vunnet flere priser.

Kjærlighetens galskap er også filmatisert. Han bor i Massachusetts sammen med sin kone, pianisten og forfatteren Alicia Bessette.

Til toppen