Knusende stillhet (Innbundet)

Serie: Tony Hill & Carol Jordan 9

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Splinter the Silence
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie:
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788202502355
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Knusende stillhet

Kvinnehaterens hevn

Du snapper etter pusten når morderen planlegger sitt fjerde drap. Klarer han nok en gang å få det til å se ut som selvmord? Etterforskerne Tony Hill og Carol Jordan er på sporet, men har ennå ikke sett sammenhengen. Og tiden renner ubønnhørlig ut for kvinnen som fortjener sin rettmessige straff…

Etterforskerne Tony Hill og Carol Jordan jakter på drapsmannen i en usedvanlig krimintrige. Utgangspunktet er tre selvmord, tilsynelatende uten sammenheng. Tony Hill begynner å nøste, etter hvert trer noen merkelige fellestrekk frem. Selvmorderne har hver for seg kopiert tre kvinnelige feministforfattere, Sylvia Plath, Anne Sexton og Virginia Wolf. Er det tilfeldig, eller er ofrene utsatt for en seriemorders kyniske kløkt? Og hvis det er slik at en seriemorder først går løs, hvorfor er akkurat disse forfatterne kopiert?

Ingenting å tape på å drepe …

Vi er tilbake i Bradfield, Carol har gitt seg i politiet, isolert seg på landsbygda, og har et alkoholproblem. Tony gjør hva han kan for å få henne tørrlagt, men hun nekter å innse at hun har sine demoner.

Samtidig kommer forespørselen fra høyeste politihold om Carol er interessert i å lede et etterforskerteam for spesielt innviklede drap. Med andre ord et team som ikke er knyttet til et bestemt kammer, men rykker ut ved behov. Samme døgn som Carol får forespørselen, blir hun tatt for fyllekjøring …

Farligst av alle
McDermid vever elegant det gamle teamet til Carol sammen, og på Tonys oppfordring går de i gang med ”tørrtrening” på de nevnte selvmordene. Som ekspert på profilering av gjerningsmenn har Tony sett et mønster bak selvmordene: ulike dødsfall, men liknende omstendigheter. Kan det dreie seg om en seriemorder? Men hva slags seriemorder er det som ønsker å holde sine forbrytelser skjult? Svaret er såre enkelt: En som har ingenting å frykte og ingenting å tape.

Morderens betraktninger
Via morderens betraktninger får vi innblikk i et sykt sinn, såret helt fra tidlig barndom da moren forlot ham til fordel for kvinnesak og feminisme. Vi får også et innblikk i hvordan trollene hetser på nettet, og en fascinerende opplæring i hvordan Tony legger brikkene på plass så de danner en personlighet som passer perfekt til gjerningsmannen. Når politikrim er på sitt beste og følger både drapsmann og etterforskning som her, er sjangeren uslåelig. McDermid beskriver intenst menneskets mørke sider samtidig som hun troverdig skildrer det intrikate samspillet i et polititeam med flere særegne karakterer. Hun er rett og slett en verdensforfatter når det kommer til både plot, karakterer og spenning.

God lesing, det er bare å gi seg ende over!

Til toppen

- endelig en Tony Hill-krim av godt, gammelt merke.
Liv Lysaker, LO-Media

Andre utgaver

Knusende stillhet
Bokmål Ebok 2016
Knusende stillhet
Bokmål Lydbok-CD 2016
Knusende stillhet
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Knusende stillhet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Knusende stillhet
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Val McDermid:

Om forfatter Val McDermid

Val McDermid vokste opp i Kirkcaldy på Skottlands østkyst. Hun har skrevet 26 bestselgerromaner, som har blitt oversatt til 40 språk, og har solgt over 10 millioner eksemplarer. Forfatteren har vunnet mange internasjonale priser, inkludert The Gold Dagger for årets beste kriminalroman, utdelt av Crime Writers’ Assosiation, og LA Times Book of the Year Award. I 2010 mottok hun den prestisjetunge Cartier Diamond Dagger.

Til toppen

Bøker i serien