Lag favorittfigurene fra Barne-TV (Innbundet)

25 oppskrifter – fra Fantorangen til Titten Tei

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202431181
Kategori: Håndarbeid
Omtale Lag favorittfigurene fra Barne-TV

Lag figurene fra Barne-TV!

Her får du strikke- og hekleoppskrifter til ca. 20 kjente figurer fra Barne-TV. Dagens barn kjenner til Kuraffen, Fantorangen og Høna Turi, mens mødre og bestemødre med glede husker Flode, Teodor og Titten Tei. Her er små 3D-figurer, store kosedyr og mønster til puter og pledd. Oppskriftene har ulik vanskelighetsgrad, men de fleste med litt erfaring i strikking og hekling kan lage alle modellene i boka.

Til toppen

Utdrag

Barne-TV er et begrep i Norge og har vært det i lange tider. Gamle minner fra egen barndom, søskens oppvekst og egne barn kommer tilbake når jeg tenker på Barne-TV. Mange figurer dukker opp i hukommelsen sammen med gode opplevelser.

Til denne boka har vi laget et utvalg av ulike modeller. Her kan du finne favoritter fra Barne-TV i dag, og fra flere tiår tilbake. Barne-TV figurer som setter spor etter seg, og er like aktuelle i årevis etter at figurene var å se på skjermen. For eksempel Flode og hans tannpussesang; "Puss, puss, så får du en suss ...".

I boka finner du Barne-TV-kjenninger utformet som figurer, som lue, som tepper, brukt som mønster på gensere, og flere ulike produkter. Modellene er i hovedsak strikket eller heklet. I tillegg har noen av modellene applikerte detaljer i stoff eller strikk. Noen av modellene er lette å lage, mens andre krever mer konsentrasjon og tålmodighet.

Etter å ha jobbet meg gjennom Barne-TV-favorittene har jeg fått et personlig forhold til mange av dem. Noen er sjarmerende, noen er rampete og andre er uendelig søøøte.

Så etter mange timer i gyngestolen med pinner og garn overleverer jeg stafettpinnen til dere og ønsker dere gode stunder underveis med håndarbeidene, og i etterkant med de ferdige figurene.
Lise Nymark

Til toppen