Ledelse, kultur og verdier (Heftet)

et integrert perspektiv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 159
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245016222
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Ledelse, kultur og verdier
Verken et samfunn eller en organisasjon kan fungere uten felles verdier. Verdiene danner grunnlaget for både samfunnskulturen og organisasjonskulturen og skaper en ramme som påvirker all menneskelig aktivitet. For å kunne arbeide med kulturelle forhold i en organisasjon er det viktig at verdiene sees i et større perspektiv.
Formålet med denne boken er å vise at verdiene både er en integrert del av samfunnskulturen og reflekteres i ulike deler av organisasjonen.
Etter en grundig diskusjon av verdibegrepet blir det gjort inngående rede for verdibasert ledelse og hvordan verdiene er avbildet i både organisasjonskultur, organisasjonsstruktur og maktforhold. Deretter blir det vist hvilken betydning organisasjonskulturen har for omdømme, legitimitet og samfunnsansvar. Til sist avsluttes boken med en diskusjon om endringsledelse og kulturutvikling.
Boken egner seg for alle som ønsker å studere verdibasert ledelse i et bredt perspektiv hvor verdiene både betraktes i et internt og et eksternt perspektiv.
Tor Busch er siviløkonom/HAE og dr.oecon. fra Norges Handelshøyskole. Han er professor emeritus ved Trondheim Økonomiske Høgskole og har utgitt en rekke fagbøker innenfor organisasjon og ledelse i offentlig sektor. Hans forskning de seneste årene har vært knyttet til verdier, organisasjonsidentitet og identifisering i offentlige profesjoner.
«For å kunne trekke verdiene inn i ledelsesprosessen må det skapes en innsikt som gjør det mulig å behandle verdier ut fra mange perspektiver. Og det må skapes et språk som gjør det mulig å håndtere alle dimensjonene i verdibegrepet.»

Til toppen

Andre utgaver

Ledelse, kultur og verdier
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Tor Busch: