Kon-Tiki ekspedisjonen av Thor Heyerdahl (Lydbok-CD)

Kon-Tiki ekspedisjonen (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2008
Innleser: Tangen, Frank
Spilletid: 7:40
Antall enheter: 7
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788278441923
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Kon-Tiki ekspedisjonen

Den utrolige ferden over Stillehavet

Fast bestemt på å motbevise ekspertene satte Thor Heyerdahl av gårde på en livsfarlig seilas over Stillehavet på en flåte.

Heyerdahl var overbevist om at Polynesia kunne blitt befolket av sør-amerikanske indianere. Derfor samlet han en besetning han mente var skikket for oppdraget. Den 28. april 1947 troppet fem spente opp i havna i Callao i Peru. Ingen kjente hverandre, og bare én kunne seile. 

På havet stod opplevelsene i kø. Som den dagen de våknet og fant nesten 30 flyvefisk om bord på flåten. Flyvefisken, fant de ut, egnet seg godt som middag, ettersom den minnet om ørret i smaken. Drikken ordnet de ved å presse lymfevæske ut av fiskene. Og da de mistet en mann over bord. Haier som skulle bekjempes med haipulver. Kanskje ikke så rart, at stemningen om bord på flåten ble helt spesiell.

I Kon-Tiki ekspedisjonen får du høre alle de utrolige detaljene som ikke filmen har hatt rom for å ta med.

Thor Heyerdahl (1914- 2002) var eventyrer, zoolog og forfatter. Han hadde stor interesse for arkeologi, biologi, oseanografi og antropologi. Hans ekspedisjoner fikk stor oppmerksomhet. Kon-Tiki ekspedisjonen er oversatt til nær 70 ulike språk. I 1951 vant filmen om ekspedisjonen Oscar for beste dokumentar. Eventyreren har fått en rekke utnevnelser og priser verden over for sitt arbeid. I 2012 hadde spillefilmen om Kon-Tiki premiere i Norge.

Til toppen

Andre utgaver

Kon-Tiki ekspedisjonen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Kon-Tiki ekspedisjonen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2012