Naturkatastrofer (Heftet)

en kulturhistorie

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 300
Forlag: Scandinavian Academic Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Naturkatastrofer
ISBN/EAN: 9788230401255
Omtale Naturkatastrofer
I Norge er vi stort sett forskånet fra de store og altomfattende katastrofene. Likevel omgir vi oss med dem. De trenger inn i hverdagen gjennom TV-skjermer, digitale medier og populærkultur. Men hvordan blir naturkatastrofer fremstilt i norske medier? Hva forteller medienes katastrofefortellinger om vårt syn på Gud, naturkrefter og hva menneskene kan kontrollere?

Denne boken handler om hvordan ufattelige og uhåndterlige tragedier blir gjort håndterlige. Med utgangspunkt i jordskjelvet i Lisboa
i 1755, vulkanutbruddet på Martinique i 1902 og orkanen Katrina i 2005 undersøker den hvordan katastrofer er blitt fremstilt, fortolket og fortalt.

FRA BOKA:
«Katastrofer kaster om på verden i bokstavelig forstand, men de setter også verden på prøve, kulturelt og kosmologisk sett. For når verden kastes om kull, kommer grunnleggende normer og verdier til syne, rett og slett fordi man ikke lenger kan ta dem for gitt. Det uuttalte blir uttalt, samtidig som de konvensjonelle måtene å betrakte verden på blir utfordret.»

Til toppen

Andre utgaver

Naturkatastrofer
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Kyrre Kverndokk: