Naturkatastrofer av Kyrre Kverndokk (Ebok)
Ebok

Naturkatastrofer (Ebok)

en kulturhistorie

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Scandinavian Academic Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Naturkatastrofer
ISBN/EAN: 9788230401941
Kategori: Dokumentar og fakta
Omtale Naturkatastrofer
«Katastrofer kaster om på verden i bokstavelig forstand, men de setter også verden på prøve, kulturelt og kosmologisk sett. For når verden kastes om kull, kommer grunnleggende normer og verdier til syne, rett og slett fordi man ikke lenger kan ta dem for gitt. Det uuttalte blir uttalt, samtidig som de konvensjonelle måtene å betrakte verden på blir utfordret.»
I Norge er vi stort sett forskånet fra de store og altomfattende katastrofene. Likevel omgir vi oss med dem. De trenger inn i hverdagen gjennom TV-skjermer, digitale medier og populærkultur. Men hvordan blir naturkatastrofer fremstilt i norske medier? Hva forteller medienes katastrofefortellinger om vårt syn på Gud, naturkrefter og hva menneskene kan kontrollere? Denne boka handler om hvordan ufattelige og uhåndterlige tragedier blir gjort håndterlige. Den undersøker hvordan katastrofer er blitt fremstilt, fortolket og fortalt fra midten av 1700-tallet og frem til våre dagers klimadebatt.
Kyrre Kverndokk er professor i kulturvitenskap ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen. I tillegg til katastrofefortolkninger har han særlig arbeidet med minnepolitikk og minnepraksiser samt folkloristisk faghistorie. Han har blant annet
gitt ut Or gamalt - nye perspektiver på folkeminner (2011, Norsk folkeminnelags skrifter nr. 165, sammen med Line Esborg og Leiv Sem).

Til toppen

Andre utgaver

Naturkatastrofer
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Kyrre Kverndokk: