Reise i måneskinn (Heftet)

Serie: Cappelen Damms Moderne Klassikere 

Forfatter:

Éva Dobos (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2025
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Utas és holdvilág
Oversatt av: Dobos, Éva
Serie: Cappelen Damms Moderne Klassikere
ISBN/EAN: 9788202749217
Kategori: Romaner
Omtale Reise i måneskinn

Reise i måneskinn av ungarske Antal Szerb er en moderne klassiker fra 1937. Den var en publikumssuksess i sin samtid, og har beholdt sin aktualitet gjennom mer enn 80 år. I 2021 kommer den for første gang ut på norsk.

Ved romanens start er hovedpersonen Mihály på bryllupsreise i Italia med sin utkårede, Erzsi. Hun har forlatt sin første ektemann til fordel for Mihály, som på sin side har vinket farvel til bohemaktig ungdomstid og satset på en borgerlig karriere i familiefirmaet. Men da han treffer en gammel kjenning i Ravenna, veller minnene fra ungdommen frem igjen. Mihály streifes av en fantasi om å avslutte forholdet til Erzsi. Da han stiger om bord i feil tog på en liten italiensk jernbanestasjon, tolker han det som et tegn. En annen reise begynner, en reise i skyggene og smugene på jakt etter Mihálys egentlige jeg.

Reise i måneskinn er en intellektuell roman om det å være offer for omgivelsene, om ikke å være i stand til å bryte med skjebnen. Men det er også en uhyre underholdende og lesverdig fortelling, hvor alvoret til Mihály hele tida blir blandet med fortellerens dødelig presise humor.

«En vidunderlig klassiker … Reise i måneskinn er en roman som i likhet med Stefan Zweigs Verden av i går eller John Williams’ Stoner har alle forutsetninger for å treffe et nytt og stort publikum.» Svenska Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Reise i måneskinn
Bokmål Innbundet 2021
Reise i måneskinn
Bokmål Ebok 2021
Reise i måneskinn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Reise i måneskinn
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Antal Szerb:

Bøker i serien