Rundt jorda (Innbundet)

En sonettkrans

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 32
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202687250
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Rundt jorda

Med utgangspunkt i jordas sårbarhet veves dyr, innsekter, virus, skyer, søppel, mennesker og naturfenomener sammen med språklig lekenhet, alvor og poetisk overskudd i denne sonettkransen.

En sonett, fra italiensk sonetto (liten klang, sang) er en bunden diktform man antar har sin opprinnelse i Provence. Den blir videreutviklet på Sicilia på 1200-tallet og popularisert av Francesco Petrarca på 1300-tallet. I England utvikler de sin egen variant, der Shakespeare er en prominent representant. I moderne tid dukker formen opp mer sporadisk.

En sonettkrans består vanligvis av 15 sonetter med tematisk sammenheng, der siste verselinje i hver sonett er den første verselinjen i den neste. Den 15. og siste sonetten er dannet av førstelinjene til de 14 foregående.

Camilla Groth (f. 1973) er forfatter. Helt siden debuten med Nature Boy i 2008 har naturen og vårt forhold til den stått sentralt i forfatterskapet. Med et levende språk og et nysgjerrig blikk har Groth åpnet verden for oss. Hun har gitt ut en rekke diktsamlinger og i 2019 kom romanen Eira, en nådeløs og vakker skildring av å miste det kjæreste man har.

Til toppen

Andre utgaver

Rundt jorda
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Camilla Groth: