Gule krokus om våren (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Judith S. Nilsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Yellow Crocus
Oversatt av: Nilsen, Judith S.
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202438081
Kategori: Romaner
Omtale Gule krokus om våren

Laila Ibrahim: Gule krokus om våren

Hvis du likte Barnepiken, Bienes hemmelige liv eller Alligatorvannet, vil du elske Gule krokus om våren!

Bare sekunder etter at Lisbeth Wainwright er blitt født på en diger plantasje i Virginia, blir hun overlatt til Mattie, en av plantasjens slaver som skal være amme for barnet. Fra da av opptrer Mattie som stedfortreder for Lisbeths mor. Hun mater henne, synger henne i søvn og trøster henne om natten. Men det å være mor for Lisbeth, har revet Mattie bort fra hennes egen tre måneder gamle baby, Samuel, som er igjen i slavekvartalet.
   Lisbeth vokser opp under Matties kjærlige omsorg, men etter hvert som årene går, blir Lisbeth langsomt oppmerksom på ulikheten mellom hennes og Matties tilværelse. Men hun er fast bestemt på å beholde det beste fra begge verdener - helt til et grusomt svik tvinger henne til å velge for godt.

Til toppen

Andre utgaver

Gule krokus om våren
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Gule krokus om våren

«En engasjerende fortelling som bør leses av alle som liker å la seg oppsluke av en god bok og som er glad i medrivende, historiske romaner. Denne romanen er like vidunderlig som det å oppdage årets første krokuser som stikker opp av snøen.»
- ForeWard Reviews

«Gule krokus om våren er en vidunderlig bok. Den gjorde meg varm om hjertet og fikk meg til å både le og gråte.»
- Dr. Jill Miller

Til toppen

Utdrag

"Savner du mammaen din, Mattie?"
   "Hver dag. Men jeg veit at hun passer på meg fra himmelen."
   "Passer hun på meg også?" spurte Lisbeth med lengsel i stemmen.
   Mattie tenkte seg om et øyeblikk. Så nikket hun langsomt.
  "Ja, Lisbeth, hun passer på deg. Hun passer på alle de folka hun er glad i."
   "Du vil få se henne igjen når du kommer til himmelen," svarte Lisbeth tillitsfullt. "Og jeg kan få møte henne.Tok hun seg av deg hver dag?"
   "Helt til hun ble solgt vekk."
   "Gråt du da hun dro? Hvor stor var du?" spurte Lisbeth.
   "Litt over åtte år. Selvfølgelig gråt jeg. Jeg gråt i senga hver kveld. Poppy eller Rebecca satt hos meg, men det var ikke det samme."
   "Du vil aldri noensinne la dem selge deg, vil du vel?" tryglet Lisbeth mens hun klamret seg fast til Matties skjørt. "Jeg kommer til å gråte forferdelig mye hvis de selger deg."
   "Jeg har ikke noe valg. Det er din far som bestemmer slike ting. Jeg kan ikke gi deg et løfte som jeg ikke får holde."
   Lisbeth fikk tårer i øynene.
  "Jeg skal be mor gi deg til meg når jeg blir voksen, og da kan du være sammen med meg for alltid," erklærte Lisbeth bestemt. "Da kan ingen selge deg."
   Mattie var både smigret og fornærmet, og svarte ikke Lisbeth, men ble liggende taus mens hun ventet på at barnet skulle sovne. Lisbeth lå med hodet på teppet og øynene lukket mens Mattie strøk henne langsomt og forsiktig over ryggen. Hun holdt tak i foldene på Matties skjørt og gned stoffet mellom tommel og pekefinger, men det var tydelig at tanker og spørsmål gled rundt i hodet hennes.
   "Hvordan var mammaen din?"
   "Hun hadde en veldig vakker stemme. Hun sang hele tida. Yndlingsvuggevisa hennes var den samme din, Nobody but the baby. Gul var yndlingsfargen hennes. Og hver vår gikk vi på jakt etter gule krokus.

Til toppen

Om forfatter Laila Ibrahim

Laila Ibrahim bor i Berkeley i California. Gule krokus om våren er hennes første roman, utgitt på eget forlag, og oppdaget og elsket av amerikanske lesere.

Til toppen

Bøker i serien