Skjelettets vei (Innbundet)

Serie: Karen Pirie 3

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Skeleton Road
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Karen Pirie
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202478063
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Skjelettets vei

Val McDermid på sitt beste!

«En velskrevet psykologisk thriller med en slutt som slår deg i bakken.»
The Independent on Sunday

«En av de dyktigste krimforfattere i Storbritannia.»
The Independent

Terningkast 5 Trønder-Avisa

Til toppen

Altoppslukende thriller
Trønder-Avisa

Andre utgaver

Skjelettets vei
Bokmål Ebok 2021
Skjelettets vei
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Skjelettets vei
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Val McDermid:

Anmeldelser Skjelettets vei

«En intelligent og altoppslukende thriller [...] underholdende og tankevekkende.»
The Spectator

«En av de dyktigste krimforfattere i Storbritannia. Val McDermid har en psykologisk innsikt som løfter henne ut av sjangerens tvangstrøye.»
The Independent

Altoppslukende thriller
«Denne forfatteren løfter seg ut av sjangerens tvangstrøye med sine personlighetsanalyser, miljøbeskrivelser og ikke mist herlig overraskende og overbevisende løsning på et troverdig plott.»
Trønder-Avisa (Terningkast 5)

Til toppen

Utdrag

River knuste en munnfull popcorn til utslettelse mellom tennene. «Det er en mannsperson. Og han døde av et finkalibret skuddsår i pannen. Ut over dette kan jeg foreløpig bare gi deg kvalifiserte gjetninger. Ut fra skuddsårets plassering vil jeg gjette på at han ble myrdet.» Hun pekte på et punkt over høyre øyenbryn. «Jeg har aldri sett en selvmordskandidat skyte seg der. Da blir det helst tinningen. Munntaket. Midt mellom øynene i ett tilfelle. Men aldri langt utenfor midten på denne måten.»
Karen nikket og stappet popcorn i munnen. «M-hm. Tenkte meg det.»
«Dessuten er det ingen tegn til prosjektilet. Men det behøver ikke nødvendigvis bety at noen har fjernet det. Det er spor av gnager- og fugleaktivitet på knoklene og rundt liket.»
«Så et ekorn eller en skjære kan ha båret vekk en kule og sluppet den fra seg et annet sted?»
«Uten problemer. Når det gjelder identiteten, vil jeg si at han var et sted mellom førti og femti da han ble drept. Tannlegearbeidet hans er interessant. Det er et par kroner der, ganske kostbart gull- og porselensarbeid, antakelig gjort i løpet av de to–tre siste årene før han døde. Og antakelig her i landet. Men det er andre ting der, eldre ting. Jeg har sett slikt arbeid hos lik fra vestkanten av den gamle Østblokken. Ukraina, Albania, Bulgaria, Bosnia, de traktene der.»
«Så du tror han kom derfra, men bodde her?»
«Ser sånn ut. Hvis han ikke var en slags dypt infiltrert agent. Det der er ikke områder hvor du ville valgt å gå til tannlegen hvis du hadde noen annen mulighet. Ikke på den tiden.»
«På hvilken tid?»
River tenkte seg om og snurret vinen i glasset. «Jeg vil anta at han har vært død i mellom fem og ti år. Det er vanskelig å si noe nøyaktig, det er for mange variabler. Klærne har råtnet bort, noe som betyr naturlige tekstiler. Vi fant noen fibre under liket. Jeg vil tro at han hadde undertøy i bomull, bukse i bomullskaki, ikke dongeri – ingen nagler – og skjorte i en blanding av bomull og lin. Ullsokker og noe som må ha vært en slags klatresko med gripesåle. Det meste av stoffet er råtnet eller tatt av gnagere eller fugler til reirbygging, men gummikantene og sålene er stort sett intakt. Det ligger fortsatt noen ullrester mellom sålen og fotknoklene.»

Til toppen

Om forfatter Val McDermid

Val McDermid vokste opp i Kirkcaldy på Skottlands østkyst. I seksten år arbeidet hun som journalist. Nå er hun forfatter på heltid og bor i Cheshire. Bøkene hennes er oversatt til 40 språk og har solgt over 10 millioner eksemplarer. I tillegg til å storme bestselgerlistene har bøkene hennes vunnet en rekke priser.

Til toppen

Bøker i serien