Skyggesøsteren av Lucinda Riley (Lydbok-CD)

Skyggesøsteren (Lydbok-CD)

Serie: De syv søstre 3

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Munthe, Hedda
Spilletid: 20:04
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The shadow sister
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202547394
Omtale Skyggesøsteren

Dette er tredje bok i den storslåtte serien «De syv søstre». Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.

«(…) avhengighetsskapende historiefortelling med et stort hjerte.» Dinah Jefferies, forfatter av Tedyrkerens kone

«Fantastisk! Helt umulig å legge fra seg! Bøkene om de syv søstrene blir bare bedre og bedre.» Tracy Rees, forfatter av Amy Snow

Til toppen

Andre utgaver

Skyggesøsteren
Bokmål Innbundet 2017
Skyggesøsteren
Bokmål Ebok 2017
Skyggesøsteren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Lucinda Riley:

Intervju

Lucinda Riley er i vinden: De syv søstre blir TV-serie

Hun var både skuespiller og ballettdanser før hun bestemte seg for å bli forfatter. Nå erobrer Lucinda Riley hele verden med bokserien De syv søstre.

Hun skrev sin første bok da hun var 22, og het Lucinda Edmonds. Så kom syv nye bøker før det stoppet opp. Det tok flere år før hun kom tilbake og skrev gjennombruddsromanen Orkideens hemmelighet, som har solgt i over to millioner eksemplarer. Den nye serien De syv søstre består av syv frittstående bøker, og baseres på myten om det berømte stjernebildet med samme navn. De to første bøkene har toppet bestselgerlistene. Forventningene til tredje bok om Star, der handlingen er lagt til det beste av England, er skyhøye.

Hvem var Pa Salt?
– Fortellingen om De syv søstre begynner egentlig på bredden av Genèvesjøen, der seks søstre er samlet i sitt barndomshjem etter dødsfallet til deres adoptivfar. Vi følger hver av søstrene på en reise for å finne sitt opphav, men det virkelig store mysteriet er foreløpig uløst: Hvem var egentlig adoptivfar Pa Salt? Og hvem er den sjuende søsteren? I hver av bøkene er det én fortelling i nåtid og én i fortid, begge linkes sammen i løpet av historien, sier Lucinda Riley.

Klar for TV-serie
Hun frydet seg da hun skrev Skyggesøsteren. Etter å ha tatt oss med til kunstnerstrøket Montparnasse på 1920-tallet og sosieteten i eksotiske Brasil i første bok, tok Riley for seg naturskjønne Bergen og bohemmiljøet i Oslo for hundre år siden i bok nummer to. I tredje bok er hun på sin hjemmebane, England, med historien om Star. Vi er i fasjonable Mayfair og Kensington i London, i idylliske Kent og Lake District. Nylig kom også nyheten om at Rafaella Productions i Hollywood skal lage TV-serien om The Seven Sisters. Riley er selv sjefsprodusent og tett på prosessen, og er også involvert i utvelgelsen av skuespillere til TV-serien.

Perfeksjonisten Lucinda
– Jeg bruker ofte steder jeg har falt pladask for som utgangspunkt for bøkene, det har jeg også gjort i Skyggesøsteren. Jeg hadde en idé om hvordan to historier skulle linkes sammen, og så lot jeg karakterene mine ta meg dit de ville, sier Lucinda Riley. Det er ikke mangelen på fantasi som er problemet, den tøffe tiden er når alt skal renskrives og redigeres. Som den perfeksjonisten hun er, skriver hun om hele manuset opptil tjue ganger før hun er fornøyd. Arbeidsdager på 14-15 timer er en del av tilværelsen hennes som en uhyre produktiv forfatter.

Fortidens betydning
Lucinda er opptatt av hvilken betydning fortiden har for hver enkelt av oss. Ved å sette sammen et puslespill som handler om tiden før og nå, får hun fortalt leserne at tilgivelse, aksept og forståelse av egen fortid kan bidra til et bedre liv og positive forventninger til fremtiden. Hun er stolt mor til fire barn, og har tre bonusbarn, så livet er hektisk uten at det ser ut til å bremse livet som forfatter. Nå har også ektemann Stephen Riley blitt manageren hennes. Noe av det første han fikk i stand, var den omtalte TV-kontrakten med selskapet i Hollywood.

Livet bak skrivingen
Hun elsker leserne og livet som forfatter. Muligheten til å stadig lage nye historier, å besøke steder hun ellers aldri ville besøkt og til å være sin egen sjef, selv om det er en meget streng en. Mottoet er å aldri gi opp, og lykken er å være sammen med familien. På eiendommen i North Norfolk, i leiligheten i Chelsea, i huset i Frankrike eller i Thailand får hun også tid til å dyrke interessen for musikk og litteratur. Eller til å slappe av i sofaen med Downton Abbey. Gjerne med hele familien innen rekkevidde.
 

Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Bøker i serien