Snowden-filene (Innbundet)

historien om verdens mest ettersøkte mann

Forfatter:

John Grande (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 285
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Snowden files
Oversatt av: Grande, John
ISBN/EAN: 9788275477079
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Snowden-filene
Det hele begynte våren 2013 med en e-post til en journalist i The Guardian. Avsenderen var Edward Snowden, en 29 år gammel agent i det svært hemmelige National Security Agency (NSA). I de neste månedene skulle Snowden stå frem som den mest spektakulære varsleren i USAs historie. Han lekket svært sensitiv informasjon som viste hvordan amerikansk og britisk etterretning spionerte på helt vanlige borgere.


Overvåkingen var så omfattende at det var vanskelig å fatte. NSA samlet data fra millioner av private e-poster, tekstmeldinger og telefonsamtaler. I juni 2013 begynte The Guardian å publisere Snowdens avsløringer etter å ha møtt en sliten og redd ung mann på flukt. Nyheten gikk verden over, og amerikanske og britiske myndigheter gjorde alt de kunne for å forhindre flere avsløringer.

Snowden-filene er en virkelighetens thriller i Alle presidentens menn-ånd og forteller historien om Snowden, hans motiv og hans tanker, og hans dramatiske flukt fra USAs etterretningsagenter. Flukten gikk med fly over store deler av verden, og endte - foreløpig - i Russland.

Til toppen

Andre utgaver

Snowden-filene
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Luke Harding: