Ståsted Brussel (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 238
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202185992
Omtale Ståsted Brussel

Europa er i raskere forandring enn på noe tidspunkt siden kommunismens fall for drøyt 10 år siden. Om mindre enn ett år vil euroen være i unionsborgernes lommer. Om to år vil EU ha sin egen militære utrykningsstyrke. Om 4-5 år vil trolig de første landene fra den tidligere Østblokken være med i unionen. Dette er en utvikling som på dramatisk vis endrer vårt kontinent, og som berører stadig flere nordmenn.

Arnt Stefansens nye bok tar opp følgende sentrale spørsmål:

  • Hva slags utvikling i Europa kan vi vente oss når EU åpner dørene mot øst? Hvem blir vinnere? Hvem blir tapere?
  • Hva slags union vil vi få, geografisk, politisk, økonomisk og militært?
  • Hva blir konsekvensene for Norge av at stadig flere land blir med i unionen? Hva skjer med EØS-avtalen?
Helt nødvendig lesning for alle som ønsker å kunne følge med i diskusjonen om Europas framtid.

Anmeldelser
«Boka Ståsted Brussel er en oppdater, godt pedagogisk tilrettelagt orientering om de viktige europeiske spørsmålene i vår tid.» «Stefansen orienterer om de strategiske spørsmålene kontinentet står overfor, med hovedvekt på tragediene på Balkan og det kompliserte forholdet i Europa vil ha til Russland i lang, lang tid.»
Morten Strand, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

Om forfatteren:
Arnt Stefansen, f. 1953, er cand polit. fra Universitetet i Oslo. Siden 1982 har han vært ansatt i NRK, hovedsakelig som utenriksreporter, og var i en lengre periode korrespondent i Berlin. Han er for tiden stasjonert i Brussel, med EU som spesialområde. Han har skrevet flere innsiktsfulle bøker med bakgrunn i aktuell europeisk politikk: "Folkevår i øst" (1990), "Drømmen om Europa" (1992), "Tyskland i år 3" (1993), "Farlig frihet" (1994), "Fange nr. 79108 vender tilbake" (1995), "Byggeplass Europa" (1996).

Til toppen

Flere bøker av Arnt Stefansen: