Strategisk ABCD (Heftet)

analyseverktøy for strategisk ledelse

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 71
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215015736
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Strategisk ABCD
Strategisk ABCD er et konsist analyseverktøy med en resept for strategifokusert endringsledelse i praksis.
Det stilles stadig sterkere krav til ledelsen i alle virksomheter om å utvikle endringskompetanse og endringskraft gjennom et stort repertoar av endringsstrategier.

"Strategisk ABCD" er et konsist analyseverktøy med en resept for strategifokusert endringsledelse i praksis. Det er laget for å understøtte og operasjonalisere det teoretiske hovedperspektivet i boken "Endringsledelse i et strategisk perspektiv". Arbeidsheftet er skrevet ut fra en forutsetning om at denne boken er tilgjengelig, men kan også brukes selvstendig. Leseren tas gjennom prosessen for strategifokusert endringsledelse trinn for trinn, og får presentert de konkrete verktøy som kan brukes underveis. For ytterlig å konkretisere og illustrere praktiske implikasjoner, innholder heftet et appendiks som viser hvordan resepten er blitt anvendt i Statens vegvesen.

Formålet med dette heftet er at det skal kunne brukes til å analysere konkrete virksomheter, store som små, og derigjennom få et bedre bilde av deres strategiske situasjon.

Forfatterne av denne boken har i tillegg til omfattende forsknings- og undervisningserfaring alle en lang praktisk erfaring fra blant annet konsulent- og utredningsarbeid.

Til toppen

Flere bøker av Tor Busch, Erik Johnsen, Stein Jonny Valstad og Jan Ole Vanebo: