Strikk kluter og håndklær (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 104
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Karen Klarbæks klude og gæstehåndklæder
ISBN/EAN: 9788202706302
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk kluter og håndklær

Koselige kluter og herlige håndklær 

Strikkede kluter og håndklær er små og raske prosjekter du alltid vil ha bruk for. Bruk mykt bomullsgarn fra restekurven eller unn det et nøste i yndlingsgarnet ditt.

Alle prosjektene i boka er enkle å strikke og krever hverken mye tid eller garn. Modellene er strikket i økologisk bomullsgarn, men du kan også bruke opp restegarn eller velge andre favorittfarger.

Å gi og få noe hjemmelaget er alltid koselig. Strikk en liten bunke i en fei, og ha de på lur. Eller gi ditt eget bad og kjøkken noen lekre gaver. 

Danske Karen Klarbæk har designet, strikket og heklet i all sin tid. I flere år var hun trendspotter, utvikler, innkjøper og produktsjef hos blant andre Søstrene Grene, Stof og Stil Danmark og hos Lene Bjerre Design. Strikk kluter og håndklær er hennes første bok på norsk. 

Kluter og håndklær som matcher fargene i interiøret, skaperro og harmoni. 

Strikk i flere nyanser og i ulike mønstre, så får du den lille variansjonen som gjør det delikat og lekkert.


HÅNDARBEIDSTRADISJONER
Bokens innhold bygger på Karen Klarbæks samling av strikkede kluter og håndklær som hun har arvet og samlet fra nær og fjern, fra tidlig i ungdommen og frem til i dag.

Hun har alltid hatt en trang til å bevare håndarbeid, slik at det ikke går tapt for ettertiden. I årene som har gått, har håndkle- og klutsamlingen hennes vokst. Stjernemønster fra USA, servietter fra min søte tante Bodil og et lånt håndkle fra en vennlig bekjent.

 “Det er viktig å videreføre gode håndarbeidstradisjoner til nye generasjoner”

Hennes flittige og dyktige mor har strikket opp alle modellene og regnet ut mønstrene, slik at alle håndklærne har samme størrelse, nemlig 30 x 43 cm, klutene er 30 x 30 cm.

Det økologiske bomullsgarnet til Karen Klarbæk,egner seg fint til disse prosjektene. Bomullen absorberer godt og tåler vask ved 60 grader, slik at både håndklær og kluter kan brukes igjen og igjen. Du kan selvfølgelig også bruke annet garn og andre farger.

 


BOK + GARN
Å komme i gang med én gang du har fått en helt fersk bok i fanget, det er alltid gøy. Derfor gir vi deg et nøste med dette nydelige garnet fra Solberg Spinderi i tillegg til hovedboka.

Vesle-garnet er i 100% økologisk bomull. Det er mykt mot huden og behagelig å strikke med, og kan vaskes på 60 grader.

Til toppen

Flere bøker av Karen Klarbæk: