Tors skjold (Innbundet)

Serie: Thorgal og hans verden 1

Forfatter:

og

G. Rosinski (Illustratør) Roman Surzhenko (Illustratør) Olivia Tångring (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 152
Illustratør: Rosinski, G. og Surzhenko, Roman
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moi, Jolan ; Le bouclier de Thor ; Raïssa
Oversatt av: Tångring, Olivia
Serie: Thorgal og hans verden
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788242969606
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Tors skjold
Serien ble skapt i 1977 av Jean Van Hamme (f. 1939 i Belgia) og Grzegorz Rosinski (f. 1941 i Polen). De to første historiene kom på norsk i album i 1981 og 1982, og deretter ble serien publisert i Fantomet-bladet (1992-2017).

Historiene i denne bokserien utgis i rekkefølgen de ble skapt og opprinnelig utgitt, med bare få unntak (barndomshistorier blir hentet ut av kronologien og planlagt samlet i ett bind).

ET SPEDBARN blir reddet fra en flåte på havet av vikinger i Nordlandet. De gir ham navnet Thorgal Ægirsson, etter tordenguden Tor og havguden Ægir. Etter hvert får han vite at han er etterkommer av folket fra legendariske Atlantis, og hans skjebne er sammenvevd med guder, halvguder og andre mytiske skikkelser. Thorgal selv har ett ønske - å få leve i fred med familien sin, men hans barn bærer på en arv som fører også dem ut på oppdrag og eventyr til fjerne himmelstrøk og andre verdener.


«Jeg er Jolan» av Sente og Rosinski
Jolan forlater familien for å gå i magikeren Manthors tjeneste, hva enn det måtte innebære. Men han er ikke den eneste som er på vei til borgen i Mellomverdenen, og han og rivalene kjemper både mot hverandre og sammen for å nå innvielsessøylen, der bare to føtter kan få plass.

«Tors skjold» av Sente og Rosinski
Skjoldet til den mektige guden Tor er gjenstand for en kappestrid på liv og død når Jolan og de andre aspirantene går inn i den siste prøven. Den som overlever de umenneskelige utfordringene, når målet og viser seg verdig, skal bli den utvalgte for Manthors store, seierrike oppdrag.

«Raisa» av Yann og Surzhenko
I en dyregrav treffer Ylva en ulvetispe som vet hvem hun er. Møtet med ulveflokken får dramatisk og dødelig utgang, og Ylva havner i en bisarr verden der alle virker merkelig lykkelige og fri for bekymringer. Dette får sin forklaring når deres herre og velgjører forteller Ylva hva hun må ofre for ham. Mens Jolan og Ylva befinner seg til de grader andre steder, blir Aaricia etterlatt alene i viki

Til toppen

Flere bøker av Yves Sente og Yann:

Bøker i serien