Trines hverdagsmat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202638795
Kategori: Mat og drikke
Omtale Trines hverdagsmat

Trines aller beste hverdagsretter!

Trine Sandberg er tilbake med det hun kan aller best – hverdagsmat!  I Trines hverdagsmat har hun samlet de beste rettene for oss, retter som ikke tidligere har vært samlet mellom to permer. Maten er enkel og rask å lage og passer store som små, akkurat slik vi ønsker god hverdagsmat skal være.

Det behøver ikke å være spesielt tidkrevende eller vanskelig å servere sunn, smakfull og variert middag hver dag. Vi bombarderes av kostholdsråd og mattrender fra alle kanter. Trine synes det er mer enn godt nok å lage helt vanlig enkel og variert mat. Selv foretrekker hun ujålete mat med gode, rene smaker. Til hverdags har hun en forkjærlighet for supper, gryteretter og ovnsretter, hvor alt tilberedes i en og samme form, slik at det ikke blir så mye oppvask. Maten lages fra bunnen av, men hun tar gjerne noen snarveier av og til. De fleste ingrediensene i Trines oppskrifter får du kjøpt i nærbutikken, og de fleste rettene står på bordet etter mindre enn en halvtime. Noen tar litt lengre tid fordi de må stå og koke litt eller steke i ovnen for å bli ferdig, men da kan du gjøre noe helt annet, som å rydde kjøkkenbenken, lese avisen, hjelpe junior med lekser eller rett og slett slappe litt av.

---

Ekte matglede
I Trines hverdagsmat finner du enkle og nydelige retter med både fisk, kjøtt, grønt, pasta, bønner og linser – samt noe søtt til dessert når man skal kose seg litt ekstra . Middag handler om mye mer enn at man må ha mat, mener Trine. Det handler om verdien av å samles rundt bordet, og å være sammen. Hverdagen er ofte travel, men den blir garantert bedre med hjemmelaget mat og familie eller venner rundt bordet!

Alle oppskriftene er i klassisk Trine-kvalitet og illustrert med hennes vakre matfotografier som hun er kjent for fra bloggen og de tidligere, bestselgende kokebøkene sine. Foran i boken finner du en fyldig innholdsfortegnelse med bilder av alle rettene – som gjør planleggingen enda enklere.

---

Grønnsaker og frukt er sentrale ingredienser i Trines oppskrifter!
Ikke bare er de sunne og gode på smak, de setter også farge på maten og gjør den enda mer fristende å spise. Med mye grønt på tallerkenen blir også behovet for kjøtt mindre. Trine lurer mye grønt i alt hun lager og flere av rettene i denne boka er rene grønnsakretter. –Hjemme hos oss spiser vi mindre kjøtt og mer grønnsaker nå enn tidligere, sier hun.

I boka finner du oppskrifter på
-
Supper
-Småretter & salater
-Pasta, bønner & linser
-Fisk & sjømat
-Kjøtt & kylling
-Desserter


I tillegg får du Trines beste tips til basisingredienser som er lure å ha, middagsplanlegging, middager av restemat – og mye, mye mer!

---

Trine beste tips til middagsplanlegging
-Planlegg ukemenyen i to runder, da blir den lettere å følge opp. Søndag: planlegg middagene fra tirsdag til og med torsdag. Torsdag: planlegg middagene fra fredag til og med mandag.
-Ha en suppedag eller «tapasmiddag» i uken med rester fra uken før, gjerne på en dag med mye farting.
-Følg familiens aktivitetskalender for å se hvor mange du må planlegge middag til, og hvor lang tid du har til rådighet.
-Dersom det viser seg at du ikke kan gjennomføre ukemenyen som planlagt, forenkle rettene eller bytt om på rekkefølgen.
-Ta utgangspunkt i hva du har tilgjengelig i kjøleskap og fryser, samt ønsker familien måtte ha. Ha fokus på å skal spise rikelig med grønnsaker hver dag. Bruk sesongens råvarer.
-Kjøp inn alt du trenger for flere dager fremover (eller for hele uken). Lag en detaljert handleliste, og hold deg til den. Da sparer du også penger.
-Skriv opp middagsmenyen på en tavle som henger på kjøkkenet.

---

Det er viktig å nyte livet, mener Trine, derfor kan man unne seg en liten dessert av og til. I denne boka finner du derfor også et dessertkapittel med enkle, nydelige desserter.

Om Trine: Trine Sandberg er Norges mest populære og største matblogger (trinesmatblogg.no) og tidenes bestselgende kokebokforfatter med TRINES MAT, TRINES MAT 2 og TRINE INVITERER. Hun er aktiv i sosiale medier, etterspurt i media, har vunnet flere bloggpriser og utmerkelser og fikk også Vixen Influencer Awards 2017 Årets business. Hun har i flere år vært dommer i Det norske måltid. Trine tilbereder, styler og fotograferer selv all maten hun presenterer.

Til toppen

Andre utgaver

Trines hverdagsmat
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Trine Sandberg: