Jenta på klippen (Innbundet)

Forfatter:

Elisabeth Sætvedt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Girl on the Cliff
Oversatt av: Sætvedt, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788202378189
Kategori: Romaner
Omtale Jenta på klippen

Etter suksessen med romanen Orkideens hemmelighet er Lucinda Riley tilbake med en ny, stor familiesaga. Jenta på klippen er en gripende fortelling om sorg og tap, men mest om håp og kjærlighet.
Det er lett å se henne for seg der hun står ytterst ute på klippen, med det lange røde håret flagrende i vinden. Vi holder pusten sammen med Grania: Jenta må ikke falle! Slik er Granias første møte med Aurora, barnet som skal komme til å forandre livet hennes for alltid. Og slik fanger Lucinda Riley leserne fra første stund.

Til toppen

Andre utgaver

Jenta på klippen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2012
Jenta på klippen
Bokmål Ebok 2012
Jenta på klippen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Jenta på klippen
Bokmål Heftet 2013
Jenta på klippen
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Lucinda Riley:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Jenta på klippen

Jenta på klippen er en bok du vil huske, en gripende fortelling om sorg, tap og stolthet, men mest av alt om håp, tro og kjærlighet.
Liv Gade, Familie

(...) perfekt lektyre for dorske sommerdager.
Cathrine Krøger, Dagbladet

En riktig pageturner av en lettbent sommerbok (...) for lesere som liker å rives med av sterke følelser og menneskelig drama, finnes det meste her (...)
Guri Hjeltnes, VG

Til toppen

Utdrag

Den lille skikkelsen sto farlig nær klippekanten. Den sterke vinden fikk det lange og kraftige røde håret til å stå som en fane bak henne. En tynn, hvit bomullskjole nådde henne til anklene og gjorde det mulig å se de små, nakne føttene. Hun sto med utstrakte armer og håndflatene pekende mot det frådende, grå havet nedenfor. Det bleke ansiktet var vendt oppover som om hun ville ofre seg selv til elementene.
   Grania Ryan sto og stirret på henne, hypnotisert av dette nesten overjordiske synet. Sansene hennes var et eneste rot, og derfor var det vanskelig å avgjøre om det hun så, var virkelighet eller innbilning. Hun lukket øynene i brøkdelen av et sekund, og da hun åpnet dem igjen, så hun at skikkelsen fortsatt sto der. De riktige meldingene nådde hjernen hennes og fikk henne til å ta et par forsiktige skritt frem.
   Da hun kom nærmere, forsto hun at skikkelsen var et barn, og at det hvite bomullsplagget var en nattkjole. Hun så svarte stormskyer henge lavt over havet, og de første salte dråpene som varslet regn, stakk i kinnene. Skikkelsen virket så liten og skrøpelig mot de ville omgivelsene at Grania ubevisst økte farten.
   Vinden vislet rundt ørene hennes nå og begynte å vise sin villskap. Hun stanset ti meter fra jenta som fremdeles sto fullstendig urørlig. Hun så små, blå tær krumme seg rundt steinen mens den økende vinden herjet med den tynne kroppen og fikk den til å svaie som en ungpil. Hun gikk enda nærmere og stanset rett bak henne, usikker på hva hun skulle gjøre. Helst ville hun kaste seg frem og fange henne, men ble hun skremt og snudde seg, kunne en brå bevegelse resultere i et tragisk fall og en sikker død mot de skumdekte steinene tredve meter under dem.
   Grania sto der og kjente hvordan panikken vokste mens hun forsøkte desperat å finne den beste måten å få jenta i sikkerhet på, men før hun rakk å bestemme seg, snudde jenta seg sakte og stirret på henne med et tomt blikk.
   Grania strakte armene instinktivt ut. "Jeg skal ikke gjøre deg noe, det lover jeg. Kom til meg, da er du trygg."
   Jenta fortsatte å stirre på henne, og rørte seg ikke.
   "Jeg kan følge deg hjem hvis du forteller meg hvor du bor. Du kommer til å bli dødssyk her ute. La meg hjelpe deg, vær så snill," sa Grania bedende.
   Hun tok enda et skritt i retning av jenta, og da var det som om hun våknet av en drøm, og et drag av frykt fløy over ansiktet hennes. I det samme snudde hun seg mot høyre og begynte å løpe bortover stien som fulgte klippekanten. Snart var hun ute av syne.

Til toppen

Om forfatter Lucinda Riley

Nå erobrer hun verden

Lucinda Rileys forrige roman Orkideens hemmelighet, er i ferd med å nå ut til lesere over store deler av verden. Den er nå under oversettelse til 15 språk og ble lansert i USA tidligere i vår. Til sammen har den solgt i over en million eksemplarer.

Det siste året har Lucinda Riley vært mye på farten i forbindelse med lanseringen av de ulike oversettelsene av Orkideens hemmelighet. Hun har også rukket å besøke Norge to ganger, og er i ferd med å bli en sann norgesvenn. Helt fra hun var liten har hun hørt om Norge, et land faren besøkte mange ganger på sine forretningsreiser. "Han snakket alltid om hvor vakkert det var i Norge, og med en gang jeg kom gjennom ankomsthallen på Gardermoen følte jeg at jeg hadde kommet hjem. Jeg tilbrakte tre dager i Oslo og ble helt forelsket. Det er noe magisk ved Norge som jeg ikke klarer å beskrive," forteller Lucinda Riley.

I dag bor Lucinda Riley sammen med mann og fire barn i et 300 år gammelt herskapshus i Norfolk i England, ikke ulikt de flotte husene hun skildrer i romanene sine. Hun tilbringer også mye tid på familiens eiendom i Sør-Frankrike, gjerne vandrende rundt i hagen mens hun snakker inn i en diktafon. På grunn av en muskelsykdom kan hun ikke skrive historiene sine rett inn på en pc, det får hun hjelp til av en sekretær. Lucinda er utdannet skuespiller, og hun tror at det å si alle replikkene høyt for seg selv gjør at dialogene i romanen blir mer naturlige. At Lucindas metode fungerer godt, er alle de positive reaksjonene fra lesere i mange land et bevis på.

Lucinda Riley er født på vestkysten av Irland, og er sterkt knyttet til naturen der. Hennes nye roman Jenta på klippen, hvor store deler av handlingen er lagt til denne delen av Irland, betyr derfor noe helt spesielt for henne. "Jenta på klippen har alle de samme ingrediensene som Orkideens hemmelighet, men i tillegg håper jeg at jeg har tilført en ny dimensjon - en dybde som er ektefølt. I denne romanen gjorde karakterene krav på å bli hørt, og jeg ga dem en stemme," skriver forfatteren på sin nettside.

Lucinda Riley er i disse dager så godt som ferdig med en ny roman som kommer ut i England i august og har fått tittelen The Light Behind the Window. Også her er det flere parallelle historier i både fortid og nåtid, og deler av handlingen er lagt til Paris og Provence. Og går alt som det skal, vil den bli hovedbok i Bestselgerklubben neste vår. Du kan trygt begynne å glede deg!

Til toppen