De syv søstre (Innbundet)

Serie: De syv søstre 1

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

De syv søstre er første bok i det som skal bli en serie på syv fortellinger fra Lucinda Riley. Roman tar forfatteren oss med til vakre og varme Rio de Janeiro, der vi får rikelig med både romantikk og dramatikk i eventyrlige omgivelser.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Seven Sisters
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202444969
Kategori: Romaner
Omtale De syv søstre

Storslått og spennende drama fra Brasil


De syv søstre er første bok i det som skal bli en serie på syv fortellinger fra Lucinda Riley. Roman tar forfatteren oss med til vakre og varme Rio de Janeiro, der vi får rikelig med både romantikk og dramatikk i eventyrlige omgivelser.

I Lucinda Rileys nye, store prosjekt handler det blant annet om å finne tilbake til sine røtter. Idet romanen begynner er Maia D'Apliése og hennes fem søstre samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død. Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og de vet ingenting om hvor de egentlig kommer fra.

Ledetråder
Alle jentene er svært forskjellige både når det gjelder utseende og personlighet, og Maia er den litt forsiktige og omsorgsfulle søsteren som har valgt å bli boende i barndomshjemmet. Hun er svært språkmektig og jobber som oversetter. Nå viser det seg at Pa Salt har etterlatt et spor til hver av søstrene som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

Ut i verden
I Rio i 1927, under byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Faren har bygget seg opp en formue gjennom kaffeproduksjon, men har likevel komplekser for ikke å være «fin» nok. Izabela er ikke særlig begeistret for mannen som faren hennes har utpekt, men ønsker samtidig å være lojal mot ham.

Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.

I Paris, i det livlige kunstnermiljøet, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

Kunstreise
Lucinda Riley maler et fascinerende og troverdig bilde av livet i Paris og Rio de Janeiro på 1920-tallet, og skaper karakterer som du blir så glad i at du føler at de er dine personlige venner. Maias jakt på sin brasilianske familie blir både en pageturner og en vakker kjærlighetsroman i perfekte omgivelser ved Ipanema Beach.

Samtidig får vi ta del i både historiske begivenheter og lærer en del av kunsthistorien å kjenne. Tilblivelsen av Kristusstatuen, som rager over Rio og er kåret til et av verdens moderne underverker, er i seg selv et fantastisk drama. Også her viser Lucinda Riley en helt spesiell evne til både å skape en spennende fortelling og formidle kunnskap på en engasjerende måte. Det er betryggende å vite at hun har lovet å forsyne oss med gode historier i mange år framover, og den som venter på en ny bok fra Lucinda Riley, venter alltid på noe godt!

Til toppen

Andre utgaver

De syv søstre
Bokmål Ebok 2015
De syv søstre
Bokmål Lydbok MP3-CD 2014
De syv søstre
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
De syv søstre
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Lucinda Riley:

Anmeldelser De syv søstre

"Ja, her er smerte og hjerte nok for en bankers bestselger."
Guri Hjeltnes, VG

Til toppen

Utdrag

«Altså …»
Jeg så at Floriano var bristeferdig av spenning da vi tok heisen opp til baren på terrassen i øverste etasje av hotellet noen timer senere.
«Jeg har nyheter til deg. Og siden det dreier seg om gode nyheter, synes jeg dette må være det rette øyeblikket for deg til å smake på din første caipirinha.»
«Det er i orden,» sa jeg. Vi satte oss ved et bord helt foran på terrassen, og jeg fulgte solnedgangen over stranden. Den glødende kulen smøg seg forsiktig ned bak tvillingfjellene, og et mykt mørke begynte å senke seg.
«Her.» Floriano rakte meg et ark fra en plastmappe. «Se på dette. Det er en liste over alle registrerte fødsler, ekteskap og dødsfall i familien Aires Cabral helt fra 1850.»
Jeg kikket ned på listen over navn, fremdeles ute av stand til å tro at de virkelig kunne ha noe med meg å gjøre.
«Der ser du at Gustavo Aires Cabral giftet seg med Izabela Bonifacio i januar 1929. De fikk en liten pike i april 1930, Beatriz Luiza. Det finnes ingen dødsattest utstedt på henne, så vi kan gå ut fra at hun er den gamle kvinnen du traff i huset i går.»
«Fikk hun noen barn?» spurte jeg spent.
«Ja, det gjorde hun. Hun giftet seg med Evandro Carvalho i 1951, og i 1956 fikk de også en liten pike, som de kalte Cristina Izabela.» «Carvalho var etternavnet til den gamle kvinnen! Jeg hørte at hushjelpen kalte henne det. Og Cristina? Hva skjedde med
henne?»
«Det er der familietråden tilsynelatende tar slutt,» sa Floriano. «Jeg finner ingen videre registreringer her i Rio som tyder på at Cristina har fått barn. Men så kjenner vi jo heller ikke etternavnet til en eventuell far – vi vet ikke engang om hun giftet seg noen gang. Kontorene var dessverre i ferd med å stenge, så jeg fikk ikke kryssjekket alle opplysningene.»

Til toppen

Om forfatter Lucinda Riley

En hilsen til Norge


Kjære lesere!

Godt nytt år til dere alle sammen! Det er en stor glede for meg å få lov til å presentere den nyeste boken min, De syv søstre, som er den første i en serie på syv. Arbeidet med bakgrunnsundersøkelser og utformingen av disse fantastiske søstrene har gjort dette til et utrolig spennende år, og prosjektet betyr svært mye for meg. Det er basert på legendene rundt stjernebildet De syv søstre, og jeg gleder meg virkelig til at dere skal bli kjent med den eldste av jentene, Maia ...
 
Mye av handlingen foregår i Brasil, og jeg håper dere får like mye glede av å lese boken som jeg hadde av å skrive den! I fjor satt jeg i dampende varme Rio og skrev, og i år har jeg vært i iskalde Norge mens jeg gjorde forundersøkelser og skrev Den andre søsteren! Allys historie utspiller seg for det meste i Oslo og Bergen, og den dekker hundre og førti år av norgeshistorien. Handlingen åpner med premieren på Henrik Ibsens og Edvard Griegs Peer Gynt i Christiania i 1876, og under arbeidet med boken var jeg så heldig å treffe noen fantastisk hjelpsomme mennesker som skaffet meg tilgang til gamle programmer, musikk og fotografier.
 
Jeg føler virkelig at Norge er blitt mitt annet hjem etter at jeg nå har tilbragt så mye tid der, og selv når jeg ikke befinner meg der rent fysisk, er jeg der i tankene mens jeg redigerer boken.
 
Jeg håper å treffe noen av dere igjen når jeg kommer tilbake i januar, og i mellomtiden må dere kose dere med Maias historie og den brasilianske varmen i de kalde vinternettene.

Godt nytt år!
Lucinda X

30.10.2014

Til toppen

Bøker i serien