Maskespill - på tykke og tynne pinner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202563431
Kategori: Håndarbeid
Omtale Maskespill - på tykke og tynne pinner

Strikk feminint til din kropp

Du finner mange strikkebøker der ute. Derfor er det trygt og godt når en som kan en hel del om form og teknikk lager gode oppskrifter. I boka Maskespill - på tykke og tynne pinner, får du over 80 nye, enkle oppskrifter hvor Tine Solheim deler sin kunnskap om hvordan du kan lage dine egne plagg som passer til akkurat din fasong.

Enkle oppskrifter på plagg og tilbehør

Her får du enkle oppskrifter på plagg og tilbehør du kan strikke i fei uten kompliserte diagrammer og innviklede strikketeknikker. Dette er strikkeprosjekter du kan slappe av med i godstolen samtidig som du bruker tiden din på å skape noe med hendene. Tine Solheim er overbevist om at håndlagde klær, både strikkede og sydde, er kommet for å bli. "Alle" kan skaffe seg noe fra kjedebutikkene, men bare du kan lage noe helt unikt som passer perfekt til deg.

Du finner fire fokus i boka;

  • Enkle oppskrifter
  • De grunnleggende strikketeknikkene som rett og vrang, riller og vrangborder
  • Fokus på morsomme garn og materialer med struktur og effekter
  • Å sette sammen forskjellige typer garn og tilbehør som metallstuds, glidelåser, kule trykknapper, frynser og kjettinger

Noe av det viktigste når du skal skape klær, er å finne ut hva som passer til kroppen. Hvor lang bør jakken være for å se finest ut på ? Sitter skuldrene på plagget der de skal? Hva med ermene, er for vide eller drar de seg osv.
I boka finner du oppskrifter som er ganske enkle å tilpasse dine proporsjoner. Jakker og gensere kan strikkes i de forskjellige mønstringene om hverandre, frynsekanter kan sløyfes, kjettinger eller bånd kan sys på der du har lyst.

Stil, design og linjer, materialer, struktur og effekter må fungere sammen i harmoni og gode proporsjoner.

I Maskespill finner du oppskrifter med garn i flere ulike garnkvaliteter; bomull, ull, alpakka og bouclé, og dessuten glittertråd, Bling-garn og andre fine effekt-garn.

 

Nyttige tips og triks fra Tine

  • Endel garn siger nedover når plagget bæres på kroppen. Det er derfor viktig å finne ut hvor mye det siger, spesielt når man skal sy en glidelås i strikkeplagget. Tips finner du i boka!
  • Hvordan strikke med Bling-garn slik at paljettene synes?
  • Å lage de perfekte frynsene.
  • Kjetting, nagler, ringer og karabinkroker i ulike farger er stilig dekorasjon på plagg og smykker. Her lærer du hvordan!
  • Effektgarn som krøllegarn, bouclégarn, pelsgarn og garn i gull og sølv - hvordan gi plagget ditt det lille ekstra.

 

 

 

 

 

Til toppen