Strikk i mohair (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202682323
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk i mohair

Kreativ med mohair 
Det deilige, myke mohairgarnet kommer i masse herlige farger. I boka får du Tine Solheims fantastiske oppskrifter med mohairgarn, i tillegg til flere kreative designforslag der hun viser deg ulike kombinasjoner i struktur og striper. Dette er lekkert og anvendelig for jenter og damer i alle størrelser. 

Du får små og raske prosjekter som en deilig hals og et skjerf med lange frynser, og større plagg som jakke, kjole, genser og en kort og en lang vest - årets trendplagg. Alt designet og tilrettelagt for at det skal sitte pent. 

Visste du at plagg strikket i mohairgarn holder fasongen litt bedre enn plagg strikket i andre ullgarn?

Mohairgarn er:
slitesterkt
luftig
nupper ikke
klør lite
flammehemmende

Mix og match
striper, mønstre og vrangborder

I tillegg til over 25 oppskrifter, får du gode tips og konkrete eksempler på hvordan du kan sette sammen dine egne plagg. Tine deler av sin kreativitet mer enn noen gang.

 

Skap noe selv
Alt Tine Solheim ønsker, er at vi skal være i stand til å skape fantastisk fine plagg som sitter pent, ser fine ut og gir oss masse glede både når vi strikker og bruker plaggene. Det får du her. En bok full av oppskrifter på små og store plagg i flere strikketeknikker og mønstre, der det de har til felles er det deilige og myke garnet mohair. 

I tillegg til masse kreativ skaperglede, finner du en mengde konkrete tips og råd til du vil ha stor glede av. Tine er en svært erfaren designer med lang fartstid som vet alt om å forklare og legge til rette, slik at selv nybegynnere innen strikking vil kunne komme i gang.

De fleste oppskriftene bruker settpinner og rundpinner i pinnestørrelse 4-4.5. Mohairgarnet får du i ulike varianter i, noe som også blir omtalt i boka. 


Til toppen

Flere bøker av Tine Solheim:

Utdrag

Fra forordet:

Endelig er mohairgarn stor strikkemote igjen, sånn ca. 50 år etter den virkelig store bølgen på 70–80-tallet. Og at veien man går kan være både lang, snirklete og uoversiktlig, har i hvert fall jeg erfart. Mohairgarn har fulgt med på min strikkevei i mange år. Strikkeplagg i mohair er også det hotteste i kolleksjonene til de store motehusene, blant klesprodusenter og på det private strikkemarkedet.

Du finner oppskrifter på og kan velge blant mange vrangborder, strikkemønstre, fargesammensetninger og stripemønstre. Jeg strør som best jeg kan mine tips og forslag rundt omkring på disse sidene, om hvordan du kan skape selv, gjøre forandringer og strikke din helt personlige variant.

Hilsen Tine Solheim

Til toppen