Melodien lever videre (Innbundet)

Forfatter:

Elsa Frogner (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Melody Lingers On
Oversatt av: Frogner, Elsa
ISBN/EAN: 9788202437435
Kategori: Krim og spenning
Omtale Melodien lever videre

Sannheten for enhver pris

Lane Harmon jobber som assistenten til den berømte interiørdesigneren Glady Harper. Sammen innreder de to New York Citys fineste hjem. Lane forstår at det er snakk om et oppdrag utenom det vanlige når hun blir sendt ut til en heller beskjeden villa utenfor New York City. Det viser seg at huset tilhører Anne Bennett, kona til den kjente finansmannen Parker Bennett, som forsvant to år tidligere, like før en enorm svindel ble avslørt. Lane Harmon synes konen og sønnen Eric virker sympatiske. Hun forstår ikke at hun risikerer både sitt eget og den fem år gamle datterens liv når hun innleder et forhold til Eric…

Fra «Dronningen av spenning» kommer en ny krim om forsvunne milliarder, en ettersøkt finansmann og om de som har bestemt seg for finne sannheten for enhver pris.

Deilig romantisk krim

Noen forfattere leverer på første klasse gang på gang. Mary Higgins Clark har gjort det i førti år. Nå er hun her med den fengslende thrilleren Melodien lever videre.

Den klassiske hovedpersonen i Mary Higgins Clarks bøker har ofte en vanskelig bakgrunn. Slik er det også med Lane Harmon i Melodien lever videre. Hun er en tretti år gammel enke og alenemor. Mannen hennes ble drept av en forsoffen fyllekjører da hun var gravid med datteren Katie for fem år siden. Hun jobber som assistent til Glady Harper, en godt voksen, bestemt og ikke minst berømt interiørdesigner som lever av å fornye de velståendes leiligheter i New York City. Det er nettopp et slikt oppdrag som er i emning i starten av Higgins Clarks nye roman.

Flukt eller selvmord?
Lane er vant til å besøke overdådige hjem. Når hun blir kalt ut til en mer beskjeden villa utenfor New York City, skjønner hun at det må dreie seg om et uvanlig oppdrag. Det viser seg at huset tilhører Anne Bennett, kona til den kjente finanssvindleren Parker Bennett. Parker Bennet forsvant sporløst to år tidligere, rett før det ble oppdaget at fem milliarder dollar i hedgefondet han styrte også var borte. Han ble sist sett på sin egen seilbåt i Karibien. Båten ble siden funnet drivende omkring. Det var ingen ombord. Var det selvmord eller en snedig planlagt exit?

Flokete kjærlighet
Både klienter og politiet forsøker fortsatt å spore opp pengene og få stilt Bennett for retten – forutsatt at han ennå er i live. Lane blir rørt av konas tro på ektemannens uskyld, og gradvis blir hun også dratt mot Eric, sønnen deres. Han ber henne ut på middag, og mot sin vilje faller hun for ham. Men det skal vise seg at mange mener han har vært med på å planlegge farens forsvinningsnummer og det gigantiske ranet av småinvestorenes sparepenger.

Farlig forbindelse
I klassisk ”Higgins Clark Style” blir vi kjent med skjebnene til flere av dem som mistet alt de eide da fondskontoen ble tømt, og saken er under intens etterforskning av FBI. Eric har engasjert et firma for å bevise sin uskyld, og viser seg å være gentleman til fingerspissene. Lane forstår ikke at hun ved å involvere seg med ham setter både sitt eget og sin fem år gamle datters liv i fare.

Makeløst fortalt
Melodien lever videre er på en og samme tid en gripende historie om ofrene for den enorme finansskandalen, og en halsbrekkende jakt på Parker Bennet. Det er her Mary Higgins Clark viser seg som den makeløse fortelleren hun er. Når hun i tillegg krydrer historien med et underholdende kjærlighetsdrama og karakterer du ser levende for deg, alt vevet elegant sammen, blir resultatet en sjeldent rik leseopplevelse. Det er ufattelig at Mary Higgins Clark – som nå nærmer seg nitti! – kan skrive så levende og fortelle så feilfritt. Det sylskarpe blikket, og den vidunderlige evnen til å holde på spenningen til alle tråder er festet og saken løst. Det er bare å gi seg over!

Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Melodien lever videre
Bokmål Ebok 2015
Melodien lever videre
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Mary Higgins Clark:

Anmeldelser Melodien lever videre

«En deilig romantisk krim. Clark får leserne til å fortsette å spekulere.» 
Publishers Weekly

«Clark viser nok en gang at hun er en mester i å skape uventete vendinger og sympatiske portretter av sterke kvinner som kommer i trøbbel.» 
Richmond Times-Dispatch

Til toppen

Utdrag

   Det var Parker Bennetts skyld at deres liv var blitt ødelagt. Mange mennesker trodde ikke at han hadde begått selvmord ved å stupe ut av den fornemme seilbåten. Ranger trodde i hvert fall ikke at den dusten hadde hoppet i havet. I en av avisene etter at Bennett forsvant, hadde Ranger sett bildet av ham; han satt bak et antikt, kostbart skrivebord på kontoret sitt. Hvis Bennett hadde ønsket å gjøre slutt på alt sammen, ville han heller ha plassert seg bak det fornemme skrivebordetakkurat slik han gjorde på det fotografiet i avisen, og så ville han ha helt i seg en masse kostbar whisky før han skjøt seg, tenkte Ranger.
   Våre penger var med på å betale for det lekre kontoret.
   Og Judy var blitt så deprimert og syk at hun hadde gitt opp. Det var derfor hun fikk enda et slag i går, det var han sikker på.
   Han forsto at hun kom til å dø.
   Ikke dø, Judy. Vær så snill, ikke dø.
   Han hørte at hjertemonitoren ved siden av sengen ga lyd fra seg. En høy, skrikende lyd. På bare noen sekunder kom leger og sykepleiere stormende inn i rommet. En av dem begynte å hamre på brystkassen til Judy.
   Ranger så at glimtene på skjermen som hadde vist hjerteslagene hennes, ikke lenger var der. Nå beveget de seg i en rett linje.
   Han stirret tomt ut i luften. Jeg kan ikke leve uten henne, tenkte han numment.
   Han kjente en hånd på skulderen. «Jeg er så lei meg, Mr. Cole,» sa legen. «Det var ikke noe vi kunne gjøre for å redde henne.»
   Ranger ristet av seg hånden og skjøv den til side. Han falt på kne ved siden av sengen. Uten å ense slangene som fortsatt var festet til armene og neseborene, la han armene om sin kone og holdt henne tett inntil seg. Var knust av en sorg kantet med morderisk sinne. Sinnet vant. Bennett var i live. Det var han sikker på. Han visste ikke hvordan han skulle få ham til å lide, men han skulle finne en utvei.
   «Jeg skal finne en utvei, Judy,» sa han høyt. «Jeg lover deg at jeg skal finne en utvei.»

Til toppen