Mer Skappelstrikk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202487317
Kategori: Håndarbeid
Omtale Mer Skappelstrikk

Nye oppskrifter fra strikkesuksessen - mer lekker Skappelstrikk!

Alle kan strikke Dorthes gensere og jakker. Oppskriftene og beskrivelsene er superenkle. Klærne er komfortable og lette å bruke -- akkurat slik favorittplagg skal være.

Oppskriftene i denne boken har et større spenn i både stil og vanskelighetsgrad enn i den forrige, men det er fortsatt herlig enkle oppskrifter. Alle oppskriftene formidles i tre størrelser - liten, medium og stor - med flotte bilder av plaggene, brukervennlige illustrasjoner for teknikker og tydelig merking av vanskelighetsgrad.

Bildene i boken er tatt av fotograf Agnete Brun, med Skappelfamilien hjertelig til stede som modeller. Flere av oppskriftene illustreres med akvareller tegnet av Dorthe.

Dorthe Skappel er populær programleder kjent fra God Kveld Norge og Gullruten. Hun er levende opptatt av strikking og strikkedesign, og har stor suksess med egne oppskrifter, eget garn og tidligere bokutgivelse.

Til toppen

Utdrag

"Jeg liker det skjeve."

Hver sommer bor jeg i telt. Et herlig 70-talls hustelt som har sett sine bedre dager. Hullete og på grensen til kast, men jeg klarer ikke slippe taket i det. Så jeg reparerer. Resultatet er et telt med lapper i alle regnbuens farger og som hvert år biter sømmene sammen og gir meg uendelig mange glade sommerminner.
Alt som er litt annerledes er morsomt. I strikkekurven min finnes det til enhver tid prosjekter som ikke fikk den beste starten. Og det prosjektet som i utgangspunktet var så lovende, sklei helt ut og endte i katastrofe, men hei ... alt kan reddes!
Det er lett å gi opp når man gjør feil og må rekke opp, eller kanskje støter på et problem som virker uløselig. Riktignok krever det disiplin å rekke opp en genser, men garn er så vakkert at det fortjener en sjanse til. Og skulle det butte imot, så ta i bruk alle hjelpemidler. Gode venninner, bestemødre og strikkeglade damer i garnbutikker. Eller hvorfor ikke nyttige tips på YouTube? Det finnes alltid noen som kan hjelpe.

Så her er min oppfordring til alle - IKKE GI OPP! For når det kommer til stykket er det ikke mye som er mer tilfredsstillende enn å ha skapt noe med egne hender. Min lille filosofi bak det utslitte teltet vårt er denne: Perfekt er ikke alltid det beste. En feil og et hull gjør bare ting sjarmerende og personlig.

Oppskriftene i denne boken er litt mer varierte i vanskelighetsgraden enn i den forrige, men det betyr ikke at det er vanskelig. Det lille symbolet med garnnøster øverst i høyre hjørne er ment å gi dere en pekepinn på vanskelighetsgraden - ett nøste er superlett, to nøster er lett, og tre nøster er lett, men krever litt konsentrasjon.

Lykke til!
Dorthe

Til toppen