Mormors beste kaker (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202721329
Kategori: Mat og drikke
Omtale Mormors beste kaker

 (side 2)
Mormors aller beste kaker

Finn frem kakeboksen, for her skal det bakes! I boka til Kari Finngaard finner du små og litt større kaker som smaker som gode minner. Alle kakene krever ganske få ingredienser, og du kan bake en lite lager og å ha på lur i boksen. Eller bland og stek i en fei, så du kan servere lune småkaker til kaffen.

Du får oppskrift på kaker med frukt og bær i sesongen, som smuldreterte med rabarbra og bringebærbløtkake med vaniljesaus, og underveis i oppskriftene finner du Kars gode tips og råd. Videre kommer et kapittel med formkaker som toscakake og klassisk sukkerkake. Tradisjonskakene har også fått plass - både sveler og linser er med. Og mormors aller beste julekaker og andre småkaker får du også oppskrift på. 

(side 3)
Boka er rikt illustrert med Karis fantastisk stemningsfulle bilder. 

(side 4-5)
Inviter til kaffe og kake

Ta deg tid til å leve her og nå. Se det perfekte i det uperfekte. Overrask med kaker laget av det du har tilgjengelig akkurat nå. 

Små historier til de ulike kakene er fin lesning som vekker gode minner. En liten innføring i redskaper og ovner, praktiske råd om mål, vekt og ingredienser og tips om hva som kan gjøres når noe mislykkes, er bonus i boka. 


Formkaker
Tradisjonskaker
Småkaker
Julekaker 

 

(kanskje fint å vise et oppslag til denne?)

 

TIPS!
Husk å ta ingredienser som egg, smør og melk ut av kjøleskapet i god tid før du baker. Resultatet blir best når alle ingrediensene har samme temperatur. Deigen blir da kremaktig og glatt, og du får et tilfredsstillende resultat.
Noen ganger skal smøret være kaldt fra kjøleskapet, men da er det nevnt spesielt i oppskriften. Kjøkkenet bør være godt og varmt når du baker, all bakst liker seg best i et lunt rom uten trekk.

Til toppen

Flere bøker av Kari Finngaard: