Strikkepoesi – 40 inspirerende og fargerike plagg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202533892
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikkepoesi – 40 inspirerende og fargerike plagg

Strikk med hjertet

En ydmyk Kari Hestnes har laget 40 oppskrifter på klær og interiør som du vil ha glede av i lang tid. Du får klassikere og til hverdags og fest, fargerike kreasjoner og poetiske drømmeplagg, dessuten inspirasjon til fargebruk og garn fra en som har levd nært på garn og håndarbeid i hele sitt liv.

Strikkeglede i form og farge som passer DEG!

Ønsker du deg en bok med oppskrifter designet med ekte skaperglede, da har du funnet den her. Kari Hestnes er en av Norges mest erfarne designere som har jobbet med strikk, hekling og garn i mange ledd og i mange år. Derfor finner du en unik samling med oppskrifter du kan ha stor glede av i mange år, til hverdag og til fest.

Det du finner her er 40 oppskrifter på behagelige plagg med flatterende snitt, unyttig og vakker design der du kan bruke restegarn og skape glede rundt deg og dessuten en fargerik hyllest til den meksikanske kunstneren Frida Kahlo. Kari byr på all sin skaperglede, og du kan forsyne deg så mye du vil.

Det første du får er oppskrift på et nydelig babyteppe, i deilig alpakka selvsagt. Videre finner du oppskrifter på gensere, jakker, kjoler, kofter, skjørt, votter, vanter og mye, mye mer. Alle har Karis gjenkjennelige og helt spesielle signatur, men denne gangen tar hun deg med på en reise inn og gjennom livet, og åpner opp til et helt spesielt og kreativt sted.

Boka er delt inn i ulike kapitler;
Øv, lek og lær - oppskrifter som inspirerer til å teste noe nytt
Drømmedesign - drømmer som ble til virkelighet
Klassikere fra deg til meg - vakre hverdagsplagg
Du store alpakka - da Kari traff Per
Fryktelig fint - herlig unyttig pynt og dekor som gjør dagene ekstra fine
Til Frida Kahlo - fargerike og flotte plagg
Strikkepoesi - vakre plagg i Karis tydelige fargedrakt
Gi slipp - strikking og hekling for viderekomne

Velkommen til en magisk og poetisk strikkereise!Til toppen

Utdrag

Forordet til boken

Lite visste jeg om at denne boken skulle se dagens lys, ja, den var ikke engang i mine tanker. Jeg hadde tilbragt helgen med 140 strikkeglade damer som var overlykkelige over å få gjøre det de elsker aller mest, å strikke. Da jeg kom hjem, var det som om denne boken banket på døren og bare ville ut i verden. På strikkefestivalen på Fefor våren 2016 var det ikke bare flust av strikkeglade damer, men også noen av Norges mest kjente strikkedesignere. De holdt foredrag og fortalte om et liv med garn og pinner, et liv fylt med strikkelykke! Det var nok da frøet ble sådd. Da jeg kom hjem, var det som om en stemme hvisket til meg: Du har da også en historie å fortelle, en historie med over 30 år som strikkedesigner, et liv med inspirasjon og skaperglede. Du har gang på gang kjent på lykken ved å skape, ved å være inspirert. Inspirert av garn, pinner, farger, strukturer og mønstre. Ingenting gjør meg så lykkelig som når jeg sitter med mykt garn mellom fingrene. Når jeg kan la inspirasjonen strømme gjennom meg og drømme om hva jeg skal kreere. Å nyte fargene og å leke meg fram til nye fargekombinasjoner vekker skapergleden. Så må strikketeknikkbøkene fram. Da kan jeg sitte i timevis. Alle de forskjellige mønstrene, flettene, knutene og hullstrikken – alt kan kombineres på nye måter. Kanskje jeg kan endre litt på et mønster, sette det sammen på en ny måte eller finne på noe helt nytt? Mulighetene er uendelige, det er bare meg selv som er begrensningen. Heldigvis blir jeg aldri lei. Og så er jeg i gang, i gang med å fortelle min historie som strikkedesigner, om den kreative prosessen og hvordan lykken over å kunne skape og de erfaringene det har bragt med seg har påvirket mitt liv.

Kari Hestnes

Til toppen